Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Google Reader, αποθηκεύστε τα RSS feeds όσο προλαβαίνετε

Google Reader RSS feeds

Μετά την 1η Ιουλίου 2013 το Google Reader θα αποτελεί ανάμνηση καθώς η Google αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του λίγους μήνες πριν.

Αυτό σημαίνει ότι τα RSS feeds που έχετε αποθηκευμένα στο λογαριασμό σας θα διαγραφούν για πάντα χωρίς να έχετε τη δυνατότητα μετέπειτα ανάκτησης τους. Έτσι, καλό θα ήταν να αποθηκεύσετε τα feeds στον υπολογιστή σας όσο προλαβαίνετε έτσι ώστε να μπορείτε να τα εισάγετε μέσω του αντίστοιχου αρχείου σε κάποιο άλλο RSS Reader.

Δείτε πώς να αποθηκεύσετε τα RSS feeds του Google Reader λογαριασμού σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αποθηκευση των RSS feeds του Google Reader

Αφού συνδεθείτε στο Google Reader πατήστε στην επιλογή Reader settings που θα βρείτε στην πάνω δεξιά γωνία.

Google Reader RSS feeds

Στη σελίδα των ρυθμίσεων μεταφερθείτε στην καρτέλα Import/Export και έπειτα πατήστε στην επιλογή Download you data through Takeout.

Google Reader RSS feeds

Αφού τα αρχεία του Google Reader είναι έτοιμα μέσω του Takeout, πατήστε στο κουμπί Create Archive για να δημιουργηθεί το αρχείο .zip που θα περιέχει όλα τα απαραίτητα δεδομένα των feeds.

Google Reader RSS feeds

Τέλος, πατήστε στο κουμπί Download για να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Αυτό ήταν!

Google Reader RSS feeds

Ανοίγοντας έπειτα το αρχείο .zip στον υπολογιστή σας θα βρείτε ορισμένα .json αρχεία καθώς και το αρχείο subscriptions.xml που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εισάγετε τα RSS feeds σε ένα διαφορετικό RSS Reader που υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα.

Google Reader RSS feeds

Ποιον RSS Reader να επιλέξετε; Δείτε 10 προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε την ανάγνωση των feeds όπως είχατε συνηθίσει.



from pestaola http://www.pestaola.gr