Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η Apple στην κορυφή των smartphones στην Αμερική

Η Apple στην κορυφή των smartphones στην Αμερική

Η κόντρα Apple και Samsung έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, με τις δύο εταιρείες να προσπαθήσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και μερίδιο αγοράς στην Αμερική. Οι ισορροπίες αλλάζουν και το τελευταίο τρίμηνο του 2012 η Apple βρέθηκε μπροστά από την Samsung.

Με συνολικές πωλήσεις 17.7 εκατομμύρια iPhone η Apple κατάφερε να ξεπεράσει την Samsung σε πωλήσεις στην Αμερική, με τους Κορεάτες να μετράνε 16.8 εκατομμύρια Samsung smartphones για το ίδιο διάστημα. Το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου είναι κρίσιμο γιατί αντανακλά τις προτιμήσεις των καταναλωτών στις γιορτές και τις αγορές που θα κάνουν και θα τους συνοδέψουν για το υπόλοιπο του νέου έτους.

Σε ποσοστά, οι πωλήσεις iPhone και Samsung smartphones στην Αμερική μεταφράζονται σε 34% και 32.3% αντίστοιχα. Σε αντίθεση με ολόκληρη την χρονιά που η Samsung κυριαρχεί με ποσοστό 31.8% σε αντίθεση με το ποσοστό της Apple που περιορίζεται στο 26.2% για τον τελευταίο χρόνο.

Στις πωλήσεις smartphones οι Αμερικανοί προτίμησαν το iPhone 5 με δεύτερο το Samsung Galaxy S3, τρίτο το iPhone 4S, τέταρτο το iPhone 4 και πέμπτο το Samsung Galaxy S2. Με λίγα λόγια, οι Αμερικανοί προτιμούν high end smartphones και μάλιστα όχι μόνο σε επιδόσεις αλλά και σε τιμή.

Μένει να δούμε τις επιδόσεις και πωλήσεις των Apple και Samsung τους τρεις πρώτους μήνες του 2013, τόσο για το iPhone 5 όσο και για το φημολογούμενο Samsung Galaxy S4.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr