Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

iOS 6 evasi0n jailbreak, 7 εκατομμύρια iPhone 5 και iPad έσπασαν

iOS 6 evasi0n jailbreak, 7 εκατομμύρια iPhone 5 και iPad έσπασαν

Ρεκόρ jailbreak για το evasi0n jailbreak που κυκλοφόρησε προ ημερών. Μέσα σε 4 μόλις ημέρες περίπου 7 εκατομμύρια iOS 6.0 και iOS 6.1 συσκευές έσπασαν με την βοήθεια του νέου untethered jailbreak. iPhone 5, iPad 3 και iPad 4, iPad mini και iPod touch έγιναν jailbreak.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα ο Jay Freeman, ο άνθρωπος πίσω από το Cydia store, σε 4 μόλις ημέρες σχεδόν 7 εκατομμύρια συσκευές έγιναν jailbreak με την βοήθεια του evasi0n. Το νούμερο είναι μικρό αν συγκριθεί με τα σχεδόν 50 εκατομμύρια iPhone που πούλησε η Apple το προηγούμενο τρίμηνο. Παράλληλα όμως είναι τεράστιο γιατί 7 εκατομμύρια iPhone, iPad και iPod touch έσπασαν σε μισή εβδομάδα.

Πως θα αντιδράσει η Apple παραμένει άγνωστο, αφού το evasi0n jailbreak χρησιμοποιεί πολλαπλά bugs και exploits για να πετύχει τον σκοπό του και να αποκτήσει πρόσβαση μέχρι και στον kernel του iOS 6.x.

Μέχρι την Παρασκευή το πρωί το Cydia repo είχε 5.1 εκατομμύρια επισκέψεις από iPhone, 1.35 εκατομμύρια επισκέψεις από iPad και 400.000 επισκέψεις από iPod touch. Παρά το γεγονός ότι οι hackers χρειάστηκαν 4,5 μήνες για να σπάσουν το iOS 6 (το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα), το evasi0n jailbreak τελικά έσπασε το iPhone 5 και όλοι τώρα τρέχουν να παραμετροποιήσουν το αγαπημένο τους smartphone και να κατεβάσουν δωρεάν apps.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr