Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Chromebook Pixel, το πρώτο Google laptop με τιμή

Chromebook Pixel, το πρώτο Google laptop με τιμή

Το Chromebook Pixel είναι γεγονός. Είναι το πρώτο Google laptop κατασκευασμένο 100% με προδιαγραφές Google, σε software και hardware. Το Chromebook Pixel είναι το laptop με την μεγαλύτερη ευκρίνεια σε οθόνη laptop που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Τελικά το concept video που πρόσφατα είδαμε, ήταν κάτι παραπάνω από ιδέα. Το Google όχι μόνο έφτιαξε το δικό του laptop αλλά σχεδίασε το laptop όπως ακριβώς θέλει να είναι. Chrome OS στο λειτουργικό για απόλυτο έλεγχο του software και το hardware με την απίστευτη οθόνη αφής και Gorilla Glass.

Chromebook Pixel βασικα χαρακτηριστικα

Οθόνη: Αφής στις 12.85 ίντσες με ανάλυση 2560 x 1700 pixel στα 239 ppi
Επεξεργαστής: Dual core Intel Core i5 1.8GHz, Intel HD Graphics 4000, 4GB RAM DDR3
Αποθηκευτικός χώρος: 32GB ή 6GB SSD και 1ΤΒ Google Drive για τρία χρόνια
Επικοινωνία: Dual band WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetoo 3.0, LTE, 2 x USB 2.0, SD card reader
Μπαταρία: Διάρκεια μέχρι και 5 ώρες
Άλλα: Κάμερα 720HD, Gorilla Glass, Μικρόφωνο, Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο

Το Chromebook Pixel είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο. Απλός σχεδιασμός με καθαρές γραμμές και οθόνη αφής με αναλογία 3:2. Το Google σημειώνει ότι το laptop κάνει boot σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα εξαιτίας του βελτιστοποιημένου Chrome OS και του SSD. Αισθητή είναι η απουσία σχισμών για εξαερισμό.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Pixel είναι το πληκτρολόγιο. Εκτός από τον φωτισμό, το Google επέλεξε να χρησιμοποιήσει την σειρά των F κουμπιών για κάτι πιο χρήσιμο και πρακτικό. Το Chromebook Pixel έρχεται με κουμπιά για την ένταση της φωνής, back και forward κλπ.

Chromebook Pixel με LTE και τσουχτερη τιμη

Στην Αμερική το Chromebook Pixel θα κυκλοφορήσει με τιμή 1299 δολάρια για το WiFi μοντέλο και 1499 δολάρια για το LTE μοντέλο που χρησιμοποιεί SSD 64GB. Στην Αγγλία η τιμή θα είναι 1049 για το WiFi μοντέλο. Τα πρώτα Chromebook Pixel θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο 2013.



from pestaola http://www.pestaola.gr