Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

iWatch, η Apple υποτίθεται ότι φτιάχνει ρολόι

iWatch, η Apple υποτίθεται ότι φτιάχνει ρολόι

Η Apple υποτίθεται ότι σχεδιάζει και κατασκευάζει ρολόγια ή όπως κυκλοφορεί, το iWatch. Η εταιρεία του Tim Cook σύμφωνα με πληροφορίες, υποτίθεται ότι σχεδιάζει το iWatch από γυαλί με καμπύλες ώστε να ταιριάζει στο καρπό όπως τα κανονικά ρολόγια.

Η ιστορία του iWatch είναι παλιά αλλά μόλις εχθές ξέσπασε ο σάλος για το νέο gadget από την Apple. Οι λόγοι είναι δύο: Μεγάλα sites όπως η Wall Street Journal αναφέρουν το iWatch και υποστηρίζουν ότι έχουν πηγές μέσα στην Apple και η Corning, η εταιρεία που έφτιαξε το Gorilla Glass.

Η WSJ έχει πέσει μέσα πολλές φορές στο παρελθόν, αποκαλύπτοντας πληροφορίες για προϊόντα της Apple πριν την επίσημη ανακοίνωση τους. Αυτή μπορεί να είναι μία ακόμα από τις φορές που η πηγές της εφημερίδας αποδειχθούν αξιόπιστες, μπορεί και όχι.

Ξεχαστε το iWatch, η Apple δεν φτιαχνει ρολοι χειρος

Το Gorilla Glass είναι το λεπτό και ανθεκτικό γυαλί που φτιάχνει η Corning και χρησιμοποιεί το iPhone. Πλέον η εταιρεία είναι σε θέση να κατασκευάσει μαζικά και το Willow Glass, ένα κυρτό είδος γυαλιού που υποτίθεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει η Apple για την κατασκευή του iWatch.

Η ιστορία είναι όμορφη, διαβάζετε εύκολα και δημιουργεί προσδοκίες. Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως, το iWatch αν είναι όντως αληθινό δεν είναι τίποτα περισσότερο από πείραμα για την Apple. Ξεχάστε το iWatch, προς το παρόν τουλάχιστον και σκεφτείτε με ανοιχτό μυαλό.

Όσο εντυπωσιακό και αν είναι το πρωτότυπο iWatch, όση τεχνολογία και αν έχει χρησιμοποιήσει η Apple, όσο “μικρό” και αν είναι η έκδοση του iOS που θα τρέχει το ρολόι θα βασίζεται και θα χρειάζεται ακριβώς την ίδια τεχνολογίας μπαταρίας που χρησιμοποιεί το iPhone 5, το iPad 4, το iPad mini κλπ.

Τεχνολογία που έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με την εξέλιξη ολόκληρου του κλάδου των smartphones και tablets. Θυμηθείτε το iPhone και το iPad, σχεδόν η μισή και παραπάνω συσκευή είναι μπαταρία.

iWatch, η Apple υποτίθεται ότι φτιάχνει ρολόϊ

H Apple κατασκευαζει την απολυτη μπαταρια;

Πώς θα καταφέρει το iWatch να λειτουργήσει και μάλιστα με iOS χωρίς την ανάγκη για φόρτιση 2 φορές την ημέρα; Μικρό μέγεθος, όσο ένα ρολόι, σημαίνει και ελάχιστο χώρο για την μπαταρία και άρα μικρή μπαταρία.

Η τεχνολογία σήμερα επιτρέπει σε gadgets όπως το Fitbit και το Nike+ FuelBand να λειτουργούν επί μέρες χωρίς να έχουν οθόνη και κάνοντας μόνο και μόνο ένα πράγμα: να χρησιμοποιούν το accelerometer για να καταγράφουν κινήσει.

Πως θα καταφέρει το iWatch ως ρολόϊ κατασκευασμένο από γυαλί, άρα και διάφανο, με λειτουργικό το iOS, άρα αρκετά έξυπνο και με πολλαπλές λειτουργίες, να μην χρειάζεται φόρτιση πολλές φορές μέσα στην ημέρα, άρα να γίνει δύσχρηστο και μη λειτουργικό, είναι μια καλή ερώτηση.

Μπορεί βέβαια το iWatch να είναι ένα ξυπνητήρι – ρολόι για το δωμάτιο ή η Apple να έχει κατασκευάσει την απόλυτη μπαταρίας που προσφέρει 5-10x την σημερινή χωρητικότητα σε ενέργεια, στο ίδιο μέγεθος και με την ίδια τιμή και με τεχνολογία φόρτισης από την θερμότητα του κορμιού.



from pestaola http://www.pestaola.gr