Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Google Reader: λεφτά δεν έβγαζε και ενοχλούσε

Google Reader: λεφτά δεν έβγαζε και ενοχλούσε

Μαθαίνουμε σχεδόν την αλήθεια για το Google Reader και τον ξαφνικό θάνατο της υπηρεσίας. Είναι αυτό που υποπτευόμασταν από την αρχή αλλά κανείς δεν ήθελε να παραδεχθεί. Το Google δεν μάσησε τα λόγια του και είπε ξεκάθαρα ότι η χρήστες έχουν μειωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, ένας από τους λόγους που το Google σκότωσε το Reader είναι το κόστος συντήρησης της υπηρεσίας. Όχι μόνο σε servers και ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε ό,τι αφορά την νομική υποστήριξη του Google Reader. Σε συνδυασμό με την μικρή αποδοχή και χρήση, η απόφαση ήταν μάλλον εύκολη για τον Lary Page και την ομάδα του.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Για την αποχώρηση του δημιουργού του Android

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο καιρό κανείς δεν ασχολούνταν με το Google Reader μέσα στο Google. Δεν υπήρχε καν product manager στην υπηρεσία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Nick Baum, πρώην product manager του Google Reader: “αν το προϊόν δεν βγάζει χρήματα ή δεν έχει 100 εκατομμύρια χρήστες δεν αξίζει”.

Σκληρή αλήθεια αλλά για μια εταιρεία όπως το Google αυτή είναι η πραγματικότητα. Σύμφωνα με αναφορές, τις δύο πρώτες μέρες μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο του Google Reader περίπου 500.000 χρήστες μεταφέρθηκαν στο Feedly reader. Νούμερο σημαντικά μικρότερο από τα 100 εκατομμύρια και απίστευτα μικρό ακόμα και σε σύγκριση με το “νεκρό” Google+. Ήδη όλοι έχουν ξεχάσει το θέμα και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Χωρίς το Google Reader.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr