Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Google: εσωτερικές αλλαγές και μετακινήσεις προσώπων

Google: εσωτερικές αλλαγές και μετακινήσεις προσώπων

Το Google αναδιοργανώνεται. Αν νομίζατε ότι η απομάκρυνση του Andry Rubin από το Android ήταν σημαντική αλλαγή, κάνατε λάθος. Ο Larry Page έχει μεγαλύτερα σχέδια. Τα τμήματα Google mapping και Google Commerce αλλάζουν δραστικά.

Το Google mapping business unit που ασχολείται με τους χάρτες και όχι μόνο πλέον μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του Search. Το Google Commerce business unit θα ενσωματωθεί στο διαφημιστικό κομμάτι. Με τις αλλαγές αυτές το Google κατάφερε να μειώσει σε 5 από 7, τα κορυφαία στελέχη που ασχολούνται με σημαντικά προϊόντα όπως χάρτες, διαφήμιση, Google+, Android κλπ.

Ο πρώην υπεύθυνος του mapping και commerce, Jeff Huber, αποχωρεί από τα καθήκοντα του αλλά παραμένει στο Google. Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας και θέσεις μεγάλης ευθύνης, ο Huber θα γίνει μέρος του Google X Team. Είναι η ομάδα που τρέχει ο Sergey Brin, ο συνιδρυτής του Google. Το Google X Team είναι υπεύθυνο για το Google Glass, το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και διάφορα παρόμοια projects που ακόμα παραμένουν μυστικά.

Πριν από μερικές μέρες, το Google ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Andy Rubin, δημιουργού του Android, από την ηγεσία του project. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε και έφτιαξε το Android παραμένει στο Google αλλά με άγνωστα προς το παρόν καθήκοντα και αρμοδιότητες. Ίσως μαζί με τον Jeff Huber ετοιμάζουν κάτι νέο στο Google X Team.

Εκτός από τις εσωτερικές μετακινήσεις και αλλαγές προσώπων, το Google ανακοίνωσε το κλείσιμο υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών και του Google Reader, παρά τις αντιδράσεις χιλιάδων χρηστών.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr