Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Windows Blue, αποκαλύφθηκαν νέες δυνατότητες συγχρονισμού

Windows Blue, αποκαλύφθηκαν νέες δυνατότητες συγχρονισμού

Τα Widows Blue γίνονται όλο και καλύτερα. Πολύ καλύτερα. Στα Windows 8 η Microsoft έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν στον υπολογιστή και το tablet χρησιμοποιώντας το Microsoft λογαριασμό (Outlook.com, Hotmail, κλπ.) προσφέροντας παράλληλα αρκετές δυνατότητες συγχρονισμού ρυθμίσεων και δεδομένων μεταξύ τους.

Στα Windows Blue ο συγχρονισμός επεκτείνεται ακόμη περισσότερο, όπως ήταν αναμενόμενο, ώστε η εμπειρία χρήσης να παραμένει ίδια ανεξάρτητα από τον υπολογιστή ή tablet που χρησιμοποιείτε.

Windows Blue το μεγαλο στοιχημα της Microsoft

Όπως θα δείτε στην παραπάνω εικόνα, στην επόμενη έκδοση των Windows θα υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού της οθόνης Έναρξης όταν χρησιμοποιείτε τον Microsoft λογαριασμό σας. Τα tiles, οι χρωματισμοί, τα σχέδια, ακόμη και τα διαφορετικά μεγέθη των εφαρμογών που έχετε καρφιτσώσει εμφανίζονται με την ίδια ακριβώς σειρά που τα έχετε οργανώσει και αυτό συμβαίνει αυτόματα σε κάθε υπολογιστή που θα συνδεθείτε.

Φυσικά, ο συγχρονισμός δε σταματάει εδώ. Ο Internet Explorer 11 που θα συμπεριλαμβάνεται στα Windows Blue αποκτά πλέον τη δυνατότητα συγχρονισμού των καρτελών μεταξύ διαφορετικών Windows υπολογιστών και συσκευών, χαρακτηριστικό που ενδεχομένως να γνωρίζετε ήδη από τον Chrome, τον Firefox και το iCloud της Apple. Έτσι το Windows Blue PC θα μπορεί να βλέπει τα ενεργά και ανοιχτά tabs στα Windows Phone 8 smartphone και Windows RT tablets και το ανάποδο.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει ο Rafael Rivera, στα Windows Blue έχουν προστεθεί δυνατότητες συγχρονισμού για τις συνδεδεμένες συσκευές, το Picture Password, το Ιστορικό αρχείων, την εξατομίκευση, τις γρήγορες συνδέσεις, το tethering και τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Κάπως έτσι η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσετε χρόνο σε ρυθμίσεις για τον νέο σας υπολογιστή ή tablet, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Πλέον, τα Windows Blue και οι προσωπικές σας ρυθμίσεις θα σας ακολουθούν παντού ανεξάρτητα από τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.



from pestaola http://www.pestaola.gr