Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Raspberry Pi, ένα χρόνο μετά 1 εκατομμύριο πωλήσεις

Raspberry Pi, ένα χρόνο μετά 1 εκατομμύριο πωλήσεις

Πέρασε ένα ολόκληρος χρόνος από τότε που το Raspberry Pi κυκλοφόρησε. Ένας χρόνος με τον μικρό και φθηνό υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιεί από μαθητές μέχρι και επιστήμονες. Χαμηλό κόστος, μικρό μέγεθος, αρκετή επεξεργαστική ισχύ και μπόλικο hacking.

Ξέραμε ήδη ότι το Raspberry Pi πουλάει πολύ αλλά δεν είχαμε φανταστεί ότι θα φτάσει τις 1.000.000 πωλήσεις σε ένα χρόνο. Προφανώς ο κόσμος έχει διάθεση για εξερεύνηση και δοκιμές και το Raspberry Pi προσφέρει την κατάλληλη πλατφόρμα. Το “μεγάλο” μοντέλο είναι το Board B και βασίζεται στον ίδιο Broadcom BCM2835 SoC όπως όλη η σειρά Pi.

Raspberry Pi Board B χαρακτηριστικα

CPU: 700 MHz Low Power ARM1176JZ-F Applications Processor (ARM11 family)
GPU: Dual Core VideoCore IV Multimedia Co-Processor, OpenGL ES 2.0, 1080p30 h.264/MPEG-4 AVC high-profile decoder
Μνήμη: 512MB
Βίντεο: Composite RCA, HDMI rev 1.3, 1.4
Ήχος: 3.5 mm jack, HDMI
Onboard storage: SD, MMC, SDIO card slot
Δίκτυο: 10/100 Ethernet RJ45
Διστάσεις: 8.6cm x 5.4cm x 1.7cm

Μέσα στον χρόνο που μας πέρασε, η ζήτηση για το Raspberry Pi ήταν τόσο μεγάλη που η παραγωγή δεν έφτασε να καλύψει την αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά των tiny PC μόλις ξεκίνησε και έχει μέλλον ακόμα. Για τους μαθητές που θέλουν να πειραματιστούν με ελάχιστο κόστος. Για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν τις ιδέες τους πριν προχωρήσουν σε μεγαλύτερη υλοποίηση. Στην Ελλάδα το Raspberry Pi Board B κοστίζει 45 ευρώ.



from pestaola http://www.pestaola.gr