Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Samsung Galaxy S4, πρώτη επαφή, benchmark και παρουσίαση

Samsung Galaxy S4, πρώτη επαφή, benchmark και παρουσίαση

Το Samsung Galaxy S4 δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε παρουσίαση πλέον. Η πρώτη επαφή με το νέο κορυφαίο μοντέλο της Samsung αφήνει μόνο χώρο για benchmark και δοκιμές. Όχι πως έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Galaxy S4 αλλά γιατί πρέπει να γίνουν.

Κάθε νέο smartphone περνάει από αυτή την διαδικασία των benchmark και δοκιμών. Μετά ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση και η ανάλυση των δυνατοτήτων. Προς το παρόν βρισκόμαστε στο στάδιο των αριθμών και benchmark όπως το AnTuTu. Πριν όμως προχωρήσουμε στα νούμερα να πούμε το εξής.

Galaxy S4 η πρωτη επαφη δειχνει οτι ειναι πολυ γρηγορο παρα την full HD 1080p οθονη

Το Galaxy S4 θα κυκλοφορήσει με δύο διαφορετικούς επεξεργαστές. Στην Αμερική θα είναι διαθέσιμο με τετραπύρηνο Snapdragon 600 στο 1.9GHz. Στον υπόλοιπο κόσμο θα χρησιμοποιεί τον “οχταπύρηνο” Samsung Exynos 5 Octa στο 1.6GHz.\

Με την παρουσίαση του Galaxy S4 στην Νέα Υόρκη, τα διαθέσιμα smartphone χρησιμοποιούσαν τον Snapdragon σε ταχύτητα 1.9GHz. Αυτό σημαίνει τρελές επιδόσεις πέρα από κάθε φαντασία. Το AnTuTu κατέγραψε score 21089. Σε σύγκριση με το score του Galaxy S3 στο 16301, η διαφορά είναι μεγάλη. Όχι μόνο σε επεξεργαστική ισχύ αλλά και σε άλλα σημεία του συστήματος.

ΜΑΘΕ: Πως ακριβώς δουλεύει ο Exynos 5 Octa, ο “οχταπύρηνος” επεξεργαστής της Samsung

Μην ξεχνάμε ότι το Galaxy S4 έχει οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση full HD 1080p. Δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό pixel που πρέπει να διαχειριστεί η GPU. Όχι μόνο τα καταφέρνει αλλά αφήνει κατά πολύ πίσω το Galaxy S3. Ακόμα και το Nexus 4 μένει πίσω από το Galaxy S4 χωρίς το φορτίο της μεγαλύτερης ανάλυσης στην οθόνη. Σύμφωνα με το AnTuTu το Nexus 4 πιάνει περίπου 18.000 στο benchmark.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr