Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Office 2013, με δυνατότητα μεταφοράς της άδειας χρήσης

Office 2013, τώρα με δυνατότητα μεταφοράς της άδειας χρήσης

Τις προηγούμενες ημέρες η Microsoft δέχθηκε αρκετές αρνητικές κριτικές σχετικά τον περιορισμό μεταφοράς της άδειας χρήσης του νέου Office 2013 από ένα υπολογιστή σε άλλο. Αυτή τη φορά φαίνεται πως το αρνητικό κλίμα κατάφερε να πείσει τη Microsoft να ξανασκεφτεί το ζήτημα και να αντιδράσει θετικά σε σύντομο χρονικό διάστημα ανανεώνοντας το συμφωνητικό της άδειας χρήσης.

Office 2013 με αδεια χρησης για σενα και εμενα

Μέχρι πρότινος, ένας χρήστης που αγόραζε μία από τις εκδόσεις του νέου Office 2013 είχε τη δυνατότητα να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιήσει τη σουίτα εφαρμογών σε ένα και μόνο υπολογιστή χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς σε κάποιο άλλο υπολογιστή στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι αν ο υπολογιστής ή ο σκληρός δίσκος σταματήσει να λειτουργεί ή αν ο ίδιος χρήστης αγοράσει ένα νέο υπολογιστή και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το Office 2013, θα πρέπει να αγοράσει εκ νέου την αντίστοιχη έκδοση καθώς η άδεια χρήσης δεν ήταν δυνατό να μεταφερθεί.

Πλέον, έπειτα από τις αντιδράσεις του κόσμου και τις αλλαγές στους περιορισμούς αδειοδότησης του Office 2013, η Microsoft δίνει και πάλι τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταφέρουν την άδεια χρήσης σε ένα άλλο υπολογιστή έως μία φορά για κάθε 90 ημέρες. Έτσι, αν έχετε αγοράσει ήδη μία έκδοση του Office 2013 και επιθυμείτε να την εγκαταστήσετε σε ένα νέο υπολογιστή μπορείτε να το πραγματοποιήσετε, δεδομένου ότι έχετε απεγκαταστήσει τη σουίτα από τον προηγούμενο υπολογιστή.

Προφανώς, οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν τον παραδοσιακό τρόπο αγοράς και πληρωμής του Office 2013. Οι συνδρομητές του Office 365 που έχουν αγοράσει online την αγαπημένη τους σουίτα εφαρμογών της Microsoft έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης σε 5 διαφορετικούς υπολογιστές ταυτόχρονα καθώς επίσης και το δικαίωμα χρήσης σε οποιοδήποτε υπολογιστή με την προϋπόθεση να μη ξεπεράσουν τις πέντε ενεργοποιημένες εγκαταστάσεις του Office 365.

[ via ]



from pestaola http://www.pestaola.gr