Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η Adobe σκοτώνει το Fireworks CS6, το Flash είναι επίσημα άχρηστο

Η Adobe σκοτώνει το Fireworks CS6, το Flash είναι επίσημα άχρηστο

Η Adobe αποφάσισε να σκοτώσει το Fireworks CS6 άμεσα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την ανάπτυξη της εφαρμογής αλλά θα συνεχίσει να την πουλάει μέσα από το νέο Creative Cloud.

Για όσους στηρίζουν την δουλειά τους πάνω στο Fireworks CS6 τα νέα άσχημα. Η Adobe το γνωρίζει πολύ καλά και ξεκαθαρίζει ότι παρότι η ανάπτυξη του Fireworks θα σταματήσει, η εταιρεία θα αναβαθμίζει την εφαρμογή για να υποστηρίζει την νέα έκδοση του OS X για Mac και την νέα έκδοση των Windows 8.1 Blue. Μέχρι εκεί όμως θα φτάσει η εξέλιξη του Fireworks CS6, που θα παραμείνει σε κατάσταση συντήρησης με περιοδικές αναβαθμίσεις για θέματα ασφαλείας. Μην περιμένετε νέα χαρακτηριστικά, ούτε βελτιώσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Adobe, πολλά από τα χαρακτηριστικά του Fireworks CS6 βρίσκονται ήδη και σε άλλες εφαρμογές όπως το Photoshop CC, Dreamweaver CC, Flash Professional CC, Edge Animate CC που πλέον αποτελούν μέρος του συνδρομητικού Creative Cloud. Δεν υπάρχει λόγος για υποστήριξη του Fireworks όταν η δουλειά γίνεται με το Photoshop ή το Dreamweaver.

“We understand that Fireworks has one of the most passionate communities on the web, and that this change will be difficult to accept”

Με το Fireworks CS6 επίσημα νεκρό, η Adobe δηλώνει ξεκάθαρα ότι το μέλλον του Flash είναι μάλλον το παρελθόν. Οι δυνατότητες του quick prototyping για web apps και mobile apps έχουν μεταφερθεί πλέον στο Photoshop. Η χρήση του Flash για βίντεο βρίσκεται ήδη σε πτώση και με την διακοπή της ανάπτυξης του Fireworks CS6, το Flash για developers και μηχανικούς θα είναι πρακτικά άχρηστο.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr