Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Nokia: πιστή στα Windows Phone για να αντιμετωπίσει Android-Samsung

Nokia: πιστή στα Windows Phone για να αντιμετωπίσει Android-Samsung

Ο CEO της Nokia, Stephen Elopr, ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα παραμείνει πιστή στα Windows Phone για το παρόν και το μέλλον των νέων smartphones που θα παρουσιάσουν οι Φινλανδοί. Η υπενθύμιση για την στρατηγική επιλογή της Nokia δεν είναι τυχαία.

Microsoft και Nokia εξαρτώνται από την επιτυχία των Windows Phone. Πρακτικά η Nokia αποτελεί μονοπώλιο στην αγορά των Windows Phone 8 smartphones και για αυτό τον λόγο η Microsoft έχει ανάγκη τους Φινλανδούς. Η Nokia δεν ξοδεύει χρήματα για την ανάπτυξη του λογισμικού αλλά δεν μπορεί να καινοτομήσει όσο γρήγορα θα ήθελε στο software και πρέπει να δοκιμάζει νέες συνταγές στο hardware.

Η δήλωση του Elop ήταν ξεκάθαρη. Τα Windows Phone 8 είναι μονόδρομος για την Nokia στην προσπάθεια να κερδίσει μερίδιο αγοράς από την Samsung και το Android με τα Lumia smartphones.

The road to hell is paved with good intentions. Please switch to another road

“We make adjustments as we go. But it’s very clear to us that in today’s war of ecosystems, we’ve made a very clear decisions to focus on Windows Phone with our Lumia product line. And it is with that that we will compete with competitors like Samsung and Android”

Η Nokia έχει ήδη ανακοινώσει ένα νέο event για τις 14 Μαΐου 2013. Όλοι περιμένουν να δουν ένα νέο Lumia smartphone με Windows Phone 8, πιο λεπτό design και πιθανότατα κάμερα με τεχνολογία PureView και πολλά megapixels. Είναι πιθανό να δούμε και το πρώτο Nokia tablet βασισμένο σε Windows RT.

ΔΙΑΒΑΣΕ: H Nokia επενδύσει σε εταιρεία με τεχνολογία για 16 κάμερες σε ένα smartphone

Οι επενδυτές της Nokia πιέζουν τον Stephen Elop να βελτιώσει την απόδοση της εταιρείας και φυσικά τα οικονομικά μεγέθη. Με την ευκαιρία της δήλωσης του CEO της Nokia, ο επενδυτής Hannu Virtanen είπε: “You’re a nice guy … and the leadership team is doing its best, but clearly, it’s not enough. Are you aware that results are what matter? The road to hell is paved with good intentions. Please switch to another road”

Η πίεση για την Nokia είναι μεγάλη με την Apple και την Samsung να μοιράζονται την μερίδα του λέοντος από την αγορά των smartphones παγκοσμίως.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr