Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

iPhone 5S: φήμες για διπλάσια ανάλυση οθόνης από το iPhone 5

iPhone 5S: φήμες για διπλάσια ανάλυση οθόνης από το iPhone 5

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των πιο τρελών φημών και “πληροφοριών” για το νέο iPhone 5S. Στο σημερινό επεισόδιο θα μάθουμε για την διπλάσια ανάλυση του iPhone 5S σε σύγκριση με το iPhone 5, στο ίδιο μέγεθος οθόνης.

Αυτή ακριβώς είναι η πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το νέο iPhone 5S. Υποτίθεται ότι η Apple θα διατηρήσει την οθόνη με διαγώνιο 4 ίντσες αλλά θα διπλασιάσει τον αριθμό των pixels σε περίπου 1.500.000 pixels από τα 730.000 pixels που έχει η οθόνη του σημερινού iPhone 5.

Τεχνικά είναι εφικτό να γίνει η αλλαγή αυτή και η οθόνη του iPhone 5S να αποκτήσει υψηλό αριθμό ppi. Πρακτικά όμως αυτό θα σήμαινε ότι σε σύγκριση με το iPhone 5, η GPU και η μπαταρία του iPhone 5S θα έπρεπε να συνεργαστούν αρμονικά ώστε να διατηρήσουν ικανοποιητικά επίπεδα αυτονομίας.

Η Apple θα πρέπει επίσης να ενημερώσει τους developers ότι θα χρειαστεί να αλλάξουν ξανά τα iPhone apps ώστε να υποστηρίζουν την νέα ανάλυση του iPhone 5S. Αλλαγή που θα έρθει ένα χρόνο μετά την προηγούμενη αλλαγή με την νέα οθόνη του iPhone 5 και τα επιπλέον pixels.

ΔΕΣ: Την εξέλιξη του iPhone από το 2007 μέχρι σήμερα

Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης ότι το iPhone 5S θα έχει μικρότερο bezel περιμετρικά της οθόνης, πληροφορία που παραπέμπει σε διαφορετικό design σε σύγκριση με το iPhone 5. Μέχρι σήμερα ξέρουμε ότι το iPhone 5S θα έχει ακριβώς την ίδια εμφάνιση με το iPhone 5 αλλά βελτιωμένα ηλεκτρονικά και πιθανότατα περισσότερα χρώματα πέρα από το λευκό και το μαύρο.

Ναι, το iPhone 5S θα μπορούσε να αποκτήσει οθόνη με σημαντικά μεγαλύτερη ανάλυση αλλά οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι μικρές για καθαρά πρακτικούς λόγους.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr