Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Samsung Galaxy S4 16GB, ελεύθερα μόνο 8.5GB αλλιώς microSD

Samsung Galaxy S4 16GB, πραματικά μόνο 8.5GB χώρου αλλιώς microSD

Το νέο Samsung Galaxy S4 16GB αντιμετωπίζει πρόβλημα χώρου. Η Samsung το ξέρει και προτείνει λύση: αγοράστε κάρτες μνήμης microSD αν θέλετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη για όσους έχουν απαιτήσεις.

Το θέμα προέκυψε ότι χρήστες άρχισαν να παραπονιούνται ότι το Galaxy S4 με 16GB αποθηκευτικό χώρο στην πραγματικότητα έχει μόνο 8.5GB μνήμης ελεύθερα για φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και άλλα αρχεία. Η Samsung γνωρίζει το θέμα και μάλιστα επιβεβαιώνει ότι το λειτουργικό του Galaxy S4 με όλες τις εφαρμογές και ομορφιές που διαθέτει, πιάνει περισσότερο χώρο σε σύγκριση με το Galaxy S3.

microSD 32GB Class 10 στα 30 ευρω. Επιπλεον κοστος στην τιμη 740 ευρω του Galaxy S4

Η λύση που προτείνει η Samsung είναι απλή. Αν ο χρήστης θέλει επιπλέον χώρο μπορεί να αγοράσει κάρτες μνήμης microSD και όλα θα πάνε καλά.

Η επίσημη απάντηση της Samsung αναφέρει: “For the Galaxy S4 16GB model, approximately 6.85GB occupies system part of internal memory, which is 1GB bigger than that of the Galaxy S3, in order to provide high resolution display and more powerful features to our consumers. Samsung provides microSD slot on Galaxy S4 for extension of memory”

Το πρόβλημα του αποθηκευτικού χώρου αποτελεί πραγματικότητα για τα σύγχρονα smartphones και όχι μόνο. Επιπλέον γραφικά και περισσότερα apps στο Android κλέβουν χώρο από την ενσωματωμένη μνήμη στο Galaxy S4 και όχι μόνο. Η λύση της αγοράς κάρτας μνήμης microSD αποτελεί μονόδρομο, ειδικά για όσους βγάζουν πολλές φωτογραφίες, βίντεο και δοκιμάζουν apps και games.

Galaxy S4 16GB. Μολις 8GB διαθεσιμα για φωτογραφιες, βιντεο, μουσικη

Μια κάρτα μνήμης microSD 32GB class 10 (η ταχύτερη επιλογή) κοστίζει επιπλέον 30 ευρώ. Το πρόβλημα όμως είναι πιο σύνθετο για τα geeks που θα αγοράσουν την κάρτα μνήμης. Η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με την ταχύτητα που έχει η ενσωματωμένη μνήμη στο Galaxy S4 αλλά και άλλα smartphones. Με τεράστια ανάλυση σε φωτογραφίες από την κάμερα των 13 megapixel και των full HD 1080p video, η ταχύτητα προσπέλασης των δεδομένων στην microSD παραμένει ένα ερωτηματικό.

Αν η Samsung έδινε την δυνατότητα για απεγκατάσταση των εφαρμογών τα 8.5GB ελεύθερου χώρου να γίνονταν περισσότερα. Βέβαια τότε το Galaxy S4 δεν θα ήταν Galaxy αλλά ένα vanilla / stock Android smartphones design by Samsung.

Χρησιμοποιείτε κάρτες μνήμης στα Android smartphones; Τί μοντέλο κινητού έχετε και τί κάρτα μνήμης; Βολεύει ο συνδυασμός;

Η φωτογραφία είναι από το Ελληνικό Samsung Galaxy S4 που έχουμε για review. Το θέμα με την χωρητικότητα ισχύει και στην ROM του Ελληνικού μοντέλου.



from pestaola http://www.pestaola.gr