Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η Apple κερδίζει πατέντα για το design του iPhone και ηλεκτρονικών συσκευών

Η Apple κερδίζει πατέντα για το design του iPhone και ηλεκτρονικών συσκευών

Σχεδόν 6 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone, η Apple κατοχύρωσε πατέντα που αφορά στο design ηλεκτρονικών συσκευών. Όχι απαραίτητα smartphones αλλά γενικά ηλεκτρονικών συσκευών με συγκεκριμένη εμφάνιση.

Η πατέντα D672,769 αναφέρει το εξής: “The ornamental design of an electronic device, as shown and described” και κατοχυρώθηκε από την Apple εχθές, 18 Δεκεμβρίου 2012, σχεδόν ένα χρόνο μετά από την ημερομηνία που κατατέθηκε. Από τα 14 ονόματα που αναφέρονται στην πατέντα ξεχωρίζουν αυτά του Steve Jobs και Johny Ive.

Αν η Apple χρησιμοποιήσει την πατέντα εναντίον της Samsung και άλλων κατασκευαστών μένει να το δούμε. Αν και η πατέντα αφορά μόνο την συσκευή που φαίνεται στα σκίτσα, η περιγραφεί αφήνει ένα παράθυρο για γενικότερη εφαρμογή και σε άλλες συσκευές και είναι πιθανό να καλύπτει όλα τα iPhone από το πρώτο μοντέλο μέχρι σήμερα, αφού το design έχει αλλάξει ελάχιστα από τα βασικά χαρακτηριστικά που το διακρίνουν όπως το ηχείο στο πάνω μέρος, η οθόνη και το home button ακριβώς από κάτω.

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία της πατέντας βρίσκονται εδώ.



from pestaola http://www.pestaola.gr