Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Μύνηση εναντιον του Instagram για την αλλαγή των όρων χρήσης

Μύνηση εναντιον του Instagram για την αλλαγή των όρων χρήσης

Σε μια παραδοσιακά Αμερικανική κίνηση, το Instagram τραβιέται στο δικαστήριο με μήνυση για τις αλλαγές στους όρους χρήσης. Κάποιος από τα 100 εκατομμύρια χρηστών της υπηρεσίας θεωρεί ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις για αλλαγή των όρων χρήσης εγείρουν νομικής διερεύνησης.

Για αυτό το Instagram δέχεται την πρώτη μήνυση, μόνο που αυτή την φορά η εταιρεία δεν είναι μόνη και έχει το Facebook στο πλευρό της. Το δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο θα αποφασίσει αν τελικά το Instagram κάνει αυτό που περιγράφει το κατηγορητήριο “In short, Instagram declares that ‘possession is nine-tenths of the law and if you don’t like it, you can’t stop us” ή έχει το νόμιμο δικαίωμα.

Οι πρόσφατες αλλαγές των όρων χρήση του Instagram δημιούργησαν σάλο. Αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το Instagram μπορεί να πουλήσει τις φωτογραφίες των χρηστών σε διαφημιστές. Δημοφιλείς χρήστες στο Instagram όπως ο λογαριασμός του National Geographic σταμάτησαν να ανεβάζουν φωτογραφίες. Ο CEO της εταιρείας, Kevin Systrom, ξεκαθάρισε ότι το Instagram δεν πρόκειται να πουλήσει τις φωτογραφίες των χρηστών. Τελικά η εταιρεία αναγκάστηκε να πάρει πίσω μεγάλο μέρος των αλλαγών στους όρους χρήσης, αφήνοντας όμως ένα ανοιχτό παράθυρο για προβολή διαφημίσεων στην εφαρμογή.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε το αναμενόμενο για την μήνυση εναντίον του Instagram, “We believe this complaint is without merit and we will fight it vigorously”.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr