Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Apple και Samsung, πρωταθλητές των πωλήσεων στις φετινές γιορτές

Apple και Samsung, πρωταθλητές των πωλήσεων στις φετινές γιορτές

Οι πωλήσεις smartphones και tablets απογειώνονται και οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι η Apple και η Samsung. Οι δύο εταιρείες κατέχουν την μερίδα του λέοντος στην αγορά, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση της αγορά και άρα των πωλήσεων των δύο γιγάντων της τεχνολογίας.

Το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι πωλήσεις smartphones, tablets και PCs αυξήθηκαν κατά 27.1% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, με πωλήσεις 303 εκατομμυρίων κομματιών συνολικού τζίρου 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στα smartphones και tablets με τις προβλέψεις για την αγορά των PC να δείχνουν πτώση προς το τέλος του χρόνου.

Η Samsung είναι ο ηγέτης της αγοράς για το τρίτο τρίμηνο του 2012 με μερίδιο που φτάνει το 21.8% και τα 66.1 εκατομμύρια κομμάτια αλλά η Apple είναι η εταιρεία που βγάζει τα περισσότερα χρήματα από όλους με μερίδιο 15.1% και πωλήσεις 45.8 εκατομμυρίων smartphones και tablets που έφεραν έσοδα 34.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πρόβλεψη της IDC φτάνει μέχρι το 2016 με την αγορά να μεγαλώνει αλλά μόνο εξαιτίας των πωλήσεων tablets και smartphones. Τα PC θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα όπως και οι πωλήσεις laptops.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr