Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Gmail app 2.0 για iPhone και iPad, το email όπως πρέπει να είναι

Gmail app 2.0 για iPhone και iPad, το email όπως πρέπει να είναι

Η νέα έκδοση του Gmail app για iPhone και iPad είναι αυτό που έλειπε από το iOS. Το Google σχεδόν ξεπέρασε τον εαυτό του και σχεδίασε ένα όμορφο, έξυπνο και λειτουργικό Gmail app που σε κάνει να σκέφτεσαι αν θέλεις να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο σε αυτό ή στο συνηθισμένο Mail app της Apple.

Μultiple Accounts

Εντελώς νέο UI με λεπτομέρειες σε κάθε σημείο που δείχνουν ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Είναι σαν το Google να έγινε Apple και να πρόσθεσε την δικιά του πινελιά στον οδηγό για όσους χρησιμοποιούν το Gmail app για πρώτη φορά ή στο refresh animation ή ακόμα και στους ήχους και τα push notifications.

Το νεο Gmail app 2.0 για iPhone και iPad ειναι το email οπως θα επρεπε να είναι στο iOS

Μαζί με το νέο UI και προσοχή στις λεπτομέρειες έρχονται και νέα fx στα παράθυρα του Gmail app που λειτουργούν λίγο ως καρτέλες σε φοριαμό παρά σαν στατικές καρτέλες σε iPhone εφαρμογή. Το πάνω μέρος λυγίζει λίγο για να κάνει χώρο για το νέο παράθυρο που έρχεται. Προσοχή έχει δοθεί επίσης στο infinite scrolling, για όσους ψάχνουν να βρουν το email σε μια ατελείωτη σειρά από μηνύματα.

Το νεο Gmail app για iPhone ειναι πολυ γρηγορο

Δίπλα από κάθε όνομα εμφανίζονται φωτογραφίες των επαφών και το Gmail μπορεί να φορτώσει φωτογραφίες ως attachment απευθείας από το άλμπουμ του iPhone και του iPad. Αν νιώθετε πιο δημιουργικοί μπορείτε να ζωγραφίσετε με το χέρι και να στείλετε αυτό αντί για εικόνα. Η δυνατότητα ονομάζεται Draw Scribble και εμφανίζεται μόλις πατήσετε στον συνδετήρα για attachment.

Στην έκδοση του Gmail app 2.0 για iPhone και iPad έρχεται η δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών λογαριασμών μέσα από το ίδιο το app. Ολόκληρη η ζωής σας είναι πλέον προσβάσιμη από ένα και μόνο email app με την υπογραφή του Google. Η προσθήκη νέου λογαριασμού είναι υπόθεση δευτερολέπτων.

RSPV στο Google Calendar με ενα tap

Η ταχύτητα της εφαρμογής είναι απίστευτη. Στο iPhone 5 όλα λειτουργούν άψογα, ακόμα και στο Search. Η αναζήτηση εμφανίζει αποτελέσματα καθώς πληκτρολογείται η λέξη, γεγονός που διευκολύνει απίστευτα όσους έχουν χιλιάδες emails και ψάχνουν να βρουν κάτι χαρακτηριστικό. Η εμπειρία της αναζήτησης είναι έτη φωτός μακρυά από οτιδήποτε άλλο και ειδικά αν συγκριθεί με το Mail app του iPhone.

Αν τύχει να λάβετε πρόσκληση στο Google Calendar και θέλετε να απαντήσετε μπορείτε να το κάνετε πλέον με ένα και μόνο tap. Το καινούριο Gmail είναι αρκετά έξυπνο να καταλαβαίνει τα emails που περιέχουν πληροφορίες για ραντεβού και διαμορφώνει το μήνυμα αντίστοιχα ώστε να είναι δουλειά ενός tap η απόφαση αν θα πάτε ή όχι στο meeting.

Το ίδιο έξυπνη είναι και η απάντηση σε σχόλια του Google+ που εμφανίζονται στο inbox όπως φυσικά και η δυνατότητα για +1 μέσα από το Gmail app 2.0.

gmail-app-2-0-iphone-ipad gmail-app-2-0-iphone-ipad-02 gmail-app-2-0-iphone-ipad-03 gmail-app-2-0-iphone-ipad-04 gmail-app-2-0-iphone-ipad-05 gmail-app-2-0-iphone-ipad-06

from pestaola http://www.pestaola.gr