Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια Πολλά SMS, 20 χρόνια μετά και ακόμα στέλνουμε

Χρόνια Πολλά SMS, 20 χρόνια μετά και ακόμα στέλνουμε

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια ο Άγγλος μηχανικός Neil Papworth έστειλε το πρώτο SMS σε κινητό τηλέφωνο από τον υπολογιστή του. Το μήνυμα έλεγε “Καλά Χριστούγεννα” και ήταν η πρώτη επιτυχημένη αποστολή SMS σε κινητό τηλέφωνο, το Orbitel 901. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει αλλά το SMS παραμένει ακόμα μαζί μας.

Το 1992 ο Papworth ήταν μόλις 22 όταν έστειλε το πρώτο γραπτό μήνυμα χωρίς να μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθήσει. Σχεδόν αμέσως η Nokia άρπαξε την ευκαιρία και ένα χρόνο μετά ενσωμάτωσε την δυνατότητα αποστολής και λήψης SMS σε όλα τα κινητά της. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Το SMS δημιούργησε μια ολόκληρη βιομηχανία υπηρεσιών, κερδών και τεχνολογίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το T9, την λύση που βρήκαν οι μηχανικοί για να διευκολύνουν τους κολλημένους με το SMS ώστε να γράφουν ταχύτερα και αν στέλνουν περισσότερα μηνύματα; Το 2010 περίπου 6.000.000.000.000 SMS έκαναν τον γύρω του κόσμου σε μια μόνο χρονιά. Ναι, 6 τρισεκατομμύρια μηνύματα.

Σήμερα το SMS συνεχίζει να είναι μέρος της καθημερινής επικοινωνίας δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας την κατεύθυνση προς το μέλλον. Δηλαδή της αποστολής μηνυμάτων μέσω TCP/IP και υπηρεσίες όπως το iMessage, Whatsapp, Viber κλπ.



from pestaola http://www.pestaola.gr