Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η Foxconn ετοιμάζει εργοστάσια στην Αμερική, Made in USA παντού

Η Foxconn ετοιμάζει εργοστάσια στην Αμερική, Made in USA παντού

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην Foxconn που σχεδιάζει να επεκταθεί και στην Αμερική, δημιουργώντας εγκαταστάσεις και εργοστάσια ώστε να προσφέρει το Made in USA στα προϊόντα των πελατών της, όπως η Apple, η HP, η Sony, η Microsoft κλπ. Τα σχέδια της εταιρείας για άνοιγμα στην Αμερική είναι κάτι παραπάνω από λόγια.

Με 1.5 εκατομμύριο εργάτες στα εργοστάσια της Κίνας, η Foxconn έχει κάθε λόγο να παραμείνει στην μαμά πατρίδα. Ο κόσμος όμως αλλάζει και οι καταναλωτές ζητάνε το Made in USA, το ίδιο και η Αμερικανική κυβέρνηση και εταιρείες όπως η Apple. Με δεδομένη την επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013 για την κατασκευή Mac σε Αμερικανικό έδαφος, η διάθεση της Foxconn να επεκταθεί και στην Αμερική έχει νόημα.

We are looking at doing more manufacturing in the U.S. because, in general, customers want more to be done there

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν Foxconn και Apple συνεργαστούν στην Αμερική, άλλωστε οι πρώτοι Assembled in USA Mac κυκλοφορούν ήδη. Η Foxconn θέλει να εκμεταλλευτεί τεχνογνωσία και γνώσεις μηχανικών από την Αμερική, κάτι που δεν υπάρχει στα φθηνά εργατικά χέρια της Κίνας.

Για την Apple αλλά και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία με βάση την Αμερική, ένα εργοστάσιο της Foxconn μπορεί να αποδειχθεί και σωτήρια λύση αφού θα μειώσει σημαντικά τα κόστη των μεταφορών, θα μπορεί να συνεχίζει να παράγει και να πουλάει smartphones και tablets ανεξάρτητα από οποιαδήποτε απόφαση του FCC και πιθανότατα να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην γραμμή παραγωγής και συνθήκες εργασίας.

Το Made in USA θα γίνει της μόδας και πάλι. Ίσως να δούμε το iPhone 5S ή iPhone 6 να γράφει Designed and built by Apple in California. Ποιός ξέρει.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr