Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Nokia tablet με Windows RT, οι φήμες έχουν βάση

Nokia tablet με Windows RT, οι φήμες έχουν βάση

Οι φήμες φουντώνουν ξανά και κάνουν λόγο για το νέο Nokia tablet με Windows RT για λειτουργικό. Ξέρετε, τα νέα Windows 8 σε έκδοση για ARM επεξεργαστή με Nokia design που σίγουρα θα μοιάζει με Lumia αλλά στο μεγαλύτερο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες αλλά φήμες που όμως έχουν βάση.

Με την παρουσίαση του Surface tablet από την Microsoft η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θέλει να πάει κόντρα στους κατασκευαστές αλλά να “δείξει” πως πρέπει να είναι το Windows tablet. Η Nokia έχει χρόνο να μάθει και να σχεδιάσει το δικό της Nokia tablet με Windows RT όπως ακριβώς πρέπει να είναι και με design πολύ κοντά σε ό,τι έχουμε συνηθίσει από την σειρά Lumia smartphones.

Οι Φινλανδοί φαίνεται ότι ήδη βρίσκονται σε επαφές για την παραγωγή του πρώτου τους Windows 8 tablet και ήδη Microsoft, Qualcomm και Compal Electronics έχουν στρωθεί στην δουλειά για την παραγωγή του νέου gadget με οθόνη 10 ιντσών. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι ο Marko Ahtisaari ξοδεύει περίπου το ένα τρίτο του χρόνου του πάνω σε design για tablet.

Η Nokia έχει προσπαθεί στο παρελθόν με συσκευές που ξεφεύγουν από smartphones και κινητά. Οι παλιότεροι θα θυμούνται το Nokia 770 και την συνέχεια της σειράς όπως και το Nokia Booklet 3G laptop. Η παρουσίαση ενός Nokia tablet με Windows RT θα δώσει την δυνατότητα στην Nokia να παρουσιάσει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε τύπο οθόνης: μικρή, μεσαία και για όσους έχουν XBOX μεγάλη τηλεόραση στο σπίτι.

Το Nokia tablet αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια του GSMA Mobile World Congress 2013.



from pestaola http://www.pestaola.gr