Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Facebook privacy, οι χρήστες αδιαφορούν για ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα

Facebook privacy, οι χρήστες αδιαφορούν για ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα

Το Facebook έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες τους να ψηφίσουν σχετικά με αλλαγές που θέλει η εταιρεία να κάνει και αφορούν μεταξύ των άλλων και την ιδιωτικότητα (privacy) των χρηστών. Μετά από αρκετό καιρό τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά με ένα δυσάρεστο τρόπο.

Το Facebook κέρδισε, εννοώντας ότι για άλλη μια φορά οι χρήστες έδειξαν ότι αδιαφορούν για τα δικαιώματα τους ή οποιαδήποτε διαδικασία αφορά αυτά. Από ένα δισεκατομμύριο χρήστες μόλις 668.000 ψήφισαν στο πρόσφατο δημοκρατικό κάλεσμα του Facebook, γεγονός που όχι μόνο απαξιώνει την διαδικασία αλλά δείχνει πως οι χρήστες πραγματικά δεν ενδιαφέρονται.

Το Facebook απαιτεί τουλάχιστον το 30% του συνόλου των χρηστών να συμμετάσχει στην ψηφοφορία ώστε να έχει νόημα η διαδικασία και η απόφαση να αφορά σχεδόν το 1/3 των χρηστών. Με 668.000 ψήφους μόνο, το Facebook απέδειξε ότι ακόμα και στο ερώτημα αν θέλουν οι χρήστες να έχουν το δικαίωμα ψήφου σε παρόμοιες μελλοντικές διαδικασίας, οι χρήστες αδιαφόρησαν πλήρως.

Ό,τι και να λένε οι διάφορες ομάδες για τα δικαιώματα των χρηστών και την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών στο Facebook, η αλήθεια είναι ότι δεν καίγεται καρφί σε κανέναν. Πιο γρήγορα έγινε meme το ΙΚΕΑ monkey παρά τα νέα για την δυνατότητα δημοψηφίσματος στο Facebook.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr