Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μια νέα ιδέα για το iOS Notification Center, ίσως στο iOS 7

Μια νέα ιδέα για το iOS Notification Center, ίσως στο iOS 7

Το Notification Center στο iOS είναι όμορφο, έξυπνο και βολικό αλλά μπορεί να γίνει καλύτερο. Αυτά τα μικρά x είναι τόσο μικρά που χρειάζονται 2 ή 3 φορές πάτημα για να πιάσει το δάχτυλο και να καθαρίσει η οθόνη. Αυτή αλλά και άλλες ανησυχίες μοιράζεται ο Alex Saretzky και προτείνει αλλαγές στο Notification Center.

Αλλαγές που θα μπορούσαμε να δούμε πιθανότατα στο iOS 7 αν η Apple αποφασίσει πότε και αν θα χρησιμοποιήσει κάποιες από τις προτάσεις του concept. Η ιδέα πάντως είναι απλή και βασίζεται στην λειτουργία του Android. Το Notification Center χωρίζεται πλέον σε “κάρτες” ανάλογα με το app που ενημερώνει για κάτι νέο. Ο χρήστης μπορεί να δει τις κάρτες και να κάνει swipe δεξιά ή αριστερά για να καθαρίσει την οθόνη.

Υπάρχει και μια ακόμα ιδέα αυτή της περιστροφή ενός εικονικού κύβου όπου το iOS “τρέχει” πάνω σε κάθε επιφάνεια αυτού του κύβου. Αυτό είναι μάλλον υπερβολικό για τα δεδομένα της Apple και του iOS, όπως ίσως και η λειτουργία με swipe προς τα κάτω ώστε το εφέ να δείχνει ότι εξαφανίζεται ολόκληρη η οθόνη (webOS, MeeGo) αντί για την σημερινή ψευδαίσθηση ότι ο χρήστης κατεβάζει to Notification Center και καλύπτει το home screen. Προς το παρόν περιμένουμε το iOS 6.1 που αναμένεται πολύ σύντομα.

Μια νέα ιδέα για το iOS Notification Center, ίσως στο iOS 7

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr