Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πείτε αντίο στο Gmail Exchange ActiveSync, iPhone και Windows Phone μένουν ξεκρέμαστα

Πείτε αντίο στο Gmail Exchange ActiveSync, iPhone και Windows Phone μένουν ξεκρέμαστα

Σε μια όχι και τόσο απρόσμενη απόφαση κατέληξε το Google με την διακοπή της υπηρεσίας Exchange ActiveSync για όσους χρησιμοποιούν iPhone, Windows Phone ή άλλες λύσεις εκτός από Android. Ειδικά για αυτούς που βρίσκονται συνέχεια στον δρόμο και εξαρτώνται από το email, η απόφαση του Google είναι σκληρή.

Με το Exchange ActiveSync όλα τα δεδομένα όπως επαφές, ημερολόγιο και email έφταναν από τον εταιρικό Exchange server στο κινητό με χαρακτηριστική ευκολία και ταχύτητα. Οποιαδήποτε αλλαγή σήμαινε αυτόματη ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα με αποτέλεσμα ο χρήστης ακόμα και μακρυά από το γραφείο να είναι up-to-date με τον Exchange server εκεί.

Δυστυχώς από τις 30 Ιανουαρίου 2013, το Exchange ActiveSync θα αποτελεί παρελθόν εκτός αν χρησιμοποιείτε και πληρώνετε Google Apps. Για όσους ήδη χρησιμοποιούν την υπηρεσία το Exchange ActiveSync θα συνεχίζει να λειτουργεί αλλά με κάποιες αλλαγές.

Υπάρχει ένα ολόκληρο FAQ σχετικά με το θέμα και τι μπορείτε να κάνετε από τώρα (Google Sync End of Life) ώστε να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα αργότερα. Με την βοήθεια του CardDAV, CalDAV και IMAP υπάρχει λύση. Όπως επίσης και η χρήση του Gmail app στο iPhone γιατί στα Windows Phone 8 τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά ή άσχημα, ανάλογα την οπτική.



from pestaola http://www.pestaola.gr