Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

1 στους 2 θέλει να αγοράσει iPhone και θα το αγοράσει

1 στους 2 θέλει να αγοράσει iPhone και θα το αγοράσει

Οι φήμες για μειωμένες παραγγελίες οθονών για το iPhone 5 και άλλων ηλεκτρονικών που χρησιμοποιεί η Apple, τάραξαν την τιμή της μετοχή και έδωσαν τροφή για διάφορα σχόλια. Κανείς βέβαια δεν είχε προσέξει μικρές λεπτομέρειες πριν από ένα μήνα. Μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει κάτι διαφορετικό.

Σύμφωνα με ChangeWave Research και το δείγμα 4000 Αμερικανών, ένας στους δύο θέλει να αγοράσει iPhone και σκοπεύει να προχωρήσει την αγορά τις επόμενες 90 ημέρες. Όταν οι μισοί καταναλωτές θέλουν να αγοράσουν iPhone αλλά και iPhone 5, η αγορά μάλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένδειξη παρά οι φήμες τις τελευταίες στιγμής.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Samsung σημείωσε ρεκόρ με 21% των καταναλωτών, δηλαδή 1 στους 5, να θέλει να αγοράσει κάποιο από τα Samsung smartphone των Κορεατών, χωρίς πάλι να διευκρινίζεται αν πρόκειται για Android ή άλλα μοντέλα. Σε κάθε περίπτωση οι Κορεάτες πρέπει να χαίρονται.

Όπως και η Apple άλλωστε, που βλέπει την τάση του αγοραστικού κοινού να προτιμά το iPhone 5 αλλά και τα παλιότερα iPhone 4S και iPhone 4 σε αντίθεση με ανταγωνιστικά smartphones. Μένει να μάθουμε τα νούμερα από τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το τρίμηνο που πέρασε. Εκεί θα φανεί αν το iPhone 5 πούλησε αρκετά ή όχι και αν η εταιρεία σκοπεύει να απαντήσει στον ανταγωνισμό με ένα φθηνότερο iPhone 5 όπως φημολογείται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr