Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Windows 3.1 emulator στον browser για να θυμηθούμε τα παλιά

Windows 3.1 emulator στον browser για να θυμηθούμε τα παλιά

Θυμάστε τα Windows 3.1; Οι παλαιότεροι σίγουρα θα θυμηθούν αρκετά διαφορετικές εποχές και οι νεότεροι θα ανακαλύψουν πώς ήταν μία από τις πρώτες σημαντικές εκδόσεις των Windows πολλά χρόνια πριν. Οι προχωρημένοι θα αναπολήσουν και τα Windows 3.11.

Στην site michaelv.org θα βρείτε ένα πλήρως λειτουργικό Windows 3.1 Emulator που θα ανοίξει αυτόματα στον browser. Μπορείτε να “τρέξετε” και να χρησιμοποιήσετε το OS για να θυμηθείτε πώς ήταν τα Windows περίπου 20 χρόνια πριν. To MS-Dos, το Notepad, ο Internet Browser, ακόμη και ο Ναρκαλιευτής βρίσκονται όλα εκεί για να τα χρησιμοποιήσετε όπως παλιά.

Windows 3.1 o πρoδρομος των Windows 95

Windows 3.1 emulator στον browser για να θυμηθούμε τα παλιά

Φυσικά, η ταχύτητα του Windows 3.1 Emulator είναι πολύ πιο γρήγορη σε σχέση με την περίοδο που κυκλοφόρησαν, αφού τότε τα Windows 3.1 έτρεχαν σε υπολογιστές αντίστοιχων δυνατοτήτων με λίγα Kilobyte ως προαπαιτούμενη μνήμη RAM και ελάχιστα MB σκληρού δίσκου, σε αντίθεση με το σήμερα και τις διαθέσιμες λύσεις για backup και αποθήκευση αρχείων στο cloud.

Τα Windows 3.1 ήταν ουσιαστικά ο πρόδρομος των Windows 95 και της ιστορικής πορείας του λειτουργικού μέχρι σήμερα. ήταν μάλιστα τα πρώτα Windows που χρησιμοποίησαν το Windows Registry, το αρχείο “εγκέφαλος” των Windows με όλες τις πληροφορίες που αφορούν το λειτουργικό, προτιμήσεις χρήστη αλλά και ρυθμίσεις εφαρμογών να βρίσκονται αποθηκευμένες εκεί.

Όσοι βρέθηκαν σε περιβάλλον γραφείου ίσως να πρόλαβαν και να δούλεψαν και με τα Windows for Workgroups, την έκδοση των Windows 3.1 και αργότερα των Windows 3.11 ειδικά φτιαγμένη για δικτυακό περιβάλλον και υπολογιστές 386.



from pestaola http://www.pestaola.gr