Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Apple, πωλήσεις 500 εκατομμυρίων iOS προϊόντων (iPhone, iPad, iPod)

Apple, πωλήσεις 500 εκατομμυρίων iOS προϊόντων (iPhone, iPad, iPod)

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2013, η Apple μοιράστηκε πολλές λεπτομέρειες για τις πωλήσεις των iPhone, iPad και iPod. Μαζί και το μαγικό νούμερο των 500 εκατομμυρίων iOS devices μέχρι σήμερα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα η Apple έχει πουλήσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο iPhone, iPad και iPod που τρέχουν το iOS για λειτουργικό. Το νούμερο είναι αστρονομικά μεγάλο και δείχνει αλλά όχι τόσο αν σκεφτείτε τα παρακάτω νούμερα. Σε σύνολο 500.000.000 πωλήσεων iOS συσκευών, πάνω από 75 εκατομμύρια του συνόλου των iOS προϊόντων πουλήθηκε το τελευταίο τρίμηνο.

Σχεδόν το 1/5 των πωλήσεων του iOS έγινε σε ένα μόνο τρίμηνο, προς το τέλος του 2012 με την Apple να πουλάει το iPhone 5, το x2 φορές πιο γρήγορο iPad 4, το ολοκαίνουριο iPad mini και τα iPod. Οι επιδόσεις της εταιρείας και η προτίμηση των καταναλωτών στα προϊόντα Apple μάλλον ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Έτσι εξηγείτε και το ρεκόρ πωλήσεων iPhone αλλά και η σύγκριση με ένα χρόνο πριν, όπου την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν η Apple μετρούσε πωλήσεις 400.000.000 iOS συσκευών.

Ο τζίρος της Apple για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2013 αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για την εταιρεία με 54.5 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη 13.1 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο διάστημα. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ακριβώς ένα χρόνο πριν όπου ο τζίρος έφτανε τα 46.3 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη τα 13.1 δισεκατομμύρια δολάρια.



from pestaola http://www.pestaola.gr