Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Facebook Graph Search Privacy, ασφάλεια στην αναζήτηση

Facebook Graph Search Privacy, ασφάλεια στην αναζήτηση

Το Facebook Graph Search είναι γεγονός και αποτελεί την προσπάθεια του Facebook να χτίσει την δική του μηχανή αναζήτησης για το ίδιο το Facebook. Τα δεδομένα που βρίσκονται στο Open Graph είναι τόσα πολλά που κάπως πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες.

Με το Graph Search το Facebook επιτρέπει τον καθένα να ψάχνει και να βρίσκει πληροφορίες στο Facebook. Πληροφορίες που οι φίλοι ή οι άγνωστοι έχουν επιτρέψει να εμφανιστούν στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Το Facebook δίνει την δυνατότητα στον καθένα να παραμετροποιεί τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται στα αποτελέσματα του Graph Search όπως συμβαίνει σήμερα με κάθε άλλη πληροφορία, φωτογραφία, βίντεο κλπ που έχουμε στο Facebook.

Η διαδικασία είναι απλή και λύνει το πρόβλημα του privacy και της ασφάλειας, μετά την παρουσίαση της νέας μηχανής αναζήτησης του Facebook. Αν δεν θέλετε η αναζήτηση στο Facebook Graph Search να μην επιστρέφει αποτελέσματα από στοιχεία που δεν θέλετε να βλέπουν τρίτοι τότε καλά θα κάνετε να κρύψετε τα στοιχεία αυτά ή να διαγράψετε τους “φίλους” από το Facebook.

Στην παρουσίαση του Facebook έγινε ξεκάθαρο τι ακριβώς συμβαίνει και πως το Facebook Graph Search αντιμετωπίζει και σέβεται τις ρυθμίσεις ασφαλείας για κάθε νέο αντικείμενο του Open Graph.

“We’ve built Graph Search from the start with privacy in mind, and it respects the privacy and audience of each piece of content on Facebook. It makes finding new things much easier, but you can only see what you could already view elsewhere on Facebook.”



from pestaola http://www.pestaola.gr