Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Sony Xperia Z, τεχνολογία Reality Display για την καλύτερη οθόνη σε smartphone

Sony Xperia Z, τεχνολογία Reality Display για την καλύτερη οθόνη σε smartphone

Το Sony Xperia Z μπορεί να χαρακτηρίζεται από το design και τον Snapdragon S4 Pro επεξεργαστή, υπάρχει όμως κάτι ακόμα που κάνει αυτό το Sony smartphone διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά. Η οθόνη των 5 ιντσών με full HD 1080p ανάλυση έχει το “μαγικό” όνομα Reality Display.

Sony Xperia Z Reality Display χρωμα καλυτερο απο το πραγματικο

Με διαγώνιο 5 ίντσες, ανάλυση 1920 x 1080 pixels και το Sony Mobile BRAVIA Engine 2 υπό την καθοδήγηση του Android 4.1, οι Ιάπωνες κατάφεραν να δώσουν στο Xperia Z κάτι από τις αναμνήσεις και το χαμένο χρώμα της ομορφιάς. Τα χρώματα είναι λίγο κορεσμένα, το κόκκινο φαίνεται πιο έντονο, το μπλε έχει όγκο και το πράσινο διατηρεί τον χαρακτήρα και την φωτεινότητα του.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στα αντικείμενα, το Sony Xperia Z είναι αρκετά έξυπνο ώστε να διατηρεί τις αποχρώσεις του δέρματος χωρίς να προσθέτει επιπλέον λεπτομέρειες που θα αλλοιώσουν την υφή και το χρώμα. Το αποτέλεσμα του Reality Display φαίνεται στο demo video που ετοίμασε η Sony για να δείξει ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό. Καλύτερα χρώματα, μεγαλύτερη φωτεινότητα, βελτιωμένη αντίθεση αλλά μόνο εκεί που πρέπει.

Η οθόνη του Sony Xperia Z εκτός από full HD 1080p ανάλυση προσφέρει και 443 dpi, νούμερο σημαντικά μεγαλύτερο από τα 326 ppi του iPhone Retina Display.



from pestaola http://www.pestaola.gr