Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

iPhone 5, η Apple μειώνει τις παραγγελίες οθονών και εξαρτημάτων

iPhone 5, η Apple μειώνει τις παραγγελίες οθονών και εξαρτημάτων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Apple μείωσε σημαντικά τον αριθμός παραγγελιών για οθόνες και εξαρτήματα που αφορούν στην κατασκευή του iPhone 5. Η πληροφορία έρχεται, ως συνήθως, από ανθρώπους με γνώση για το θέμα που όμως παραμένουν ανώνυμοι.

Η WSJ αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες η μείωση των παραγγελιών για οθόνες iPhone 5 και άλλα εξαρτήματα οφείλεται στην χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση του iPhone 5, στον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Samsung και πιθανότατα στα προβλήματα της γραμμής παραγωγής που τελικά δεν ξεπεράστηκαν όπως αρχικά είναι διαρρεύσει. Εξαιτίας των νέων η μετοχή της Apple έχει σημειώσει απώλειες.

Τα νέα κυκλοφόρησαν πριν από μερικές ώρες αλλά στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 30 ημερών και είχαν αναφερθεί από τον αναλυτή Peter Misek της Jefferies στα μέσα Δεκεμβρίου.

“Our checks indicate the builds at the assemblers (Hon Hai, Pegatron, Jabil) have remained constant since then. But in the last 24-48 hours, component suppliers have seen large order cuts as the assembly bottleneck has not improved as much as hoped. We believe assembly is currently ~15M iPhone 5 handsets per month with a target of 20M/month in January. We had thought Apple would be further along the assembly ramp at this point and believe Apple will see extra charges due to the excess component inventory”

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η αγορά γνωρίζει ήδη τις προθέσεις τις Apple και τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Το δημοσίευμα της Wall Street Journal δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση, ούτε στην αγορά αλλά ούτε και στους επενδυτές που έτρεξαν να πουλήσουν και να ρίξουν την τιμή της μετοχής (APPL) που σίγουρα θα ανέβει ψηλά πολύ σύντομα.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr