Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η Hyundai ενσωματώνει Google Maps στα αυτοκίνητα της

Η Hyundai ενσωματώνει Google Maps στα αυτοκίνητα της

Το Google Maps βρίσκεται παντού. Μετά από την συνεργασία με την KIA Motors, το Google ανακοίνωσε ότι και η Hyundai θα ενσωματώσει το Google Maps στα αυτοκίνητα της. Προφανώς όλα αυτά για την Αμερικανική αγορά και τα μοντέλα που κυκλοφορούν στους δρόμους που γνωρίζει πολύ καλά το Google Maps.

Hyundai Blue Link τωρα με Google Maps API

Στα Hyundai μοντέλα με τεχνολογία Blue Link, οι Κορεάτες θα ενσωματώσουν τα API του Google Maps ώστε οι οδηγοί να μπορούν να βρουν σημεία ενδιαφέροντος (POI) αλλά και να χρησιμοποιήσουν λειτουργίες του Google Maps με φωνή. Εδώ έρχεται και το Voice search που προσφέρει το Google για αναζήτηση με φωνητικές εντολές αλλά και το Google Places, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο και τον οδηγό να ξεφύγουν από την συνηθισμένη εμπειρία πλοήγησης με χάρτη και να εμπλουτίσουν με περισσότερα στοιχεία την διαδρομή ή τον τελικό προορισμό.

Το Google κάνει λόγο ακόμα και για Google local search, Google Earth και Google Street View στα αυτοκίνητα αλλά δεν είναι σίγουρο αν τα μοντέλα Hyundai με Blue Link θα υποστηρίζουν άμεσα και αυτές τις δυνατότητες. Η αρχή θα γίνει με το Google Maps API στα Αμερικανικά αυτοκίνητα Hyundai και το μέλλον θα δείξει τι θα ακολουθήσει.

Εκτός από την Hyundai το Google ανακοίνωσε πρόσφατα την ίδια ακριβώς συνεργασία με την KIA Motors για το μοντέλο KIA Sorento.



from pestaola http://www.pestaola.gr