Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Vine, το iPhone app του Twitter για βίντεο 6 δευτερολέπτων

Vine, το iPhone app του Twitter για βίντεο 6 δευτερολέπτων

Vine, αυτό είναι το όνομα του νέου iPhone app από το Twitter για την δημιουργία βίντεο διάρκειας μέχρι και 6 δευτερολέπτων που παίζουν σε loop. Απάντηση στο Facebook Poke και το Snapchat ή απλά άλλη μια έξυπνη ιδέα βασισμένη στον περιορισμένο χώρο και χρόνο που έχει κάθε χρήστης;

Το Vine ταιριάζει στην φιλοσοφία του Twitter απόλυτα. 140 χαρακτήρες για μηνύματα, 6 δευτερόλεπτα για βίντεο. Πάνω σε αυτή την ιδέα το Vine Make A Scene (αυτό είναι το επίσημο όνομα του app) βοηθάει στην δημιουργία βίντεο – κολάζ που μοντάρει αυτόματα και μοιράζεται με όλους.

Vine iPhone app γιατι το video με περιορισμους ειναι καλυτερο απο ενα tweet

Αυτή είναι η δεύτερη ιδιοτροπία του Vine, το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την δημιουργία βίντεο με μια σκηνή αλλά τουλάχιστον 3 διαφορετικές σκηνές των δύο δευτερολέπτων ενωμένες μαζί. Σαν να προσπαθείς να πεις μια ιστορία που δεν χωράει σε 140 χαρακτήρες και ένα tweet αλλά μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή με διαδοχικές σκηνές σε μορφή βίντεο.

Vine, το iPhone app του Twitter για βίντεο 6 δευτερολέπτων

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για το iPhone και έχει ιδιαίτερα απλό interface. Η καταγραφή κάθε σκηνής γίνεται με πάτημα στην οθόνη που μπορεί να έχει διάρκεια μέχρι και 2 δευτερόλεπτα για μέγιστο 3 σκηνών και άρα χρόνου 6 δευτερολέπτων για κάθε βίντεο. Είναι εφικτό να χρησιμοποιήσετε το Vine για κάτι σαν stop motion animation με πολύ πιο σύντομες σκηνές.

Η αρχική οθόνη του Vine λειτουργεί όπως και στο Instagram, γεμάτη με τα δημοφιλέστερα βίντεο που έχουν ανεβάσει οι χρήστες και αυτή την στιγμή είναι από χαριτωμένα μέχρι βαρετά, όπως άλλωστε ήταν και το Twitter όταν ξεκίνησε. Εννοείτε πως το Vine δίνει την δυνατότητα follow λογαριασμών που θεωρείτε ότι έχουν ενδιαφέρον, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα social network sites μαζί με την δυνατότητα για Like που στην περίπτωση του Vine είναι το Smile.

Όλα τα βίντεο στο Vine παίζουν σε loop, δηλαδή επαναλαμβάνονται συνεχώς όπως το παράδειγμα που ακολουθεί.

Making a Vine espresso vine.co/v/b5UgeEvJKxq

— Stefanos Kofopoulos (@titanas) January 25, 2013

Vine, το iPhone app του Twitter για βίντεο 6 δευτερολέπτων



from pestaola http://www.pestaola.gr