Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Apple και Samsung τα σπάνε στην κατασκευή A7 CPU για iPhone 5S

Apple και Samsung τα σπάνε στην κατασκευή A7 CPU για iPhone 5S

Η διαμάχη Apple και Samsung περνάει σε άλλος επίπεδο στην κατασκευή του A7 CPU chip. Οι σχέσεις των δύο εταιρειών φαίνεται ότι τελειώνουν στο A7 chip, με την Apple να επιλέγει την TSMC αντί για την Samsung.

Apple A7 CPU απο TSMC στο iPhone 5S / iPhone 6;

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Οι δύο εταιρείες απολάμβαναν χρόνια τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας. Η Apple πλήρωνε την Samsung για την κατασκευή των επεξεργαστών που σχεδίασε η Apple. Η Samsung απολάμβανε επιπλέον εισοδήματα εξαιτίας των σημαντικών πωλήσεων του iPhone, του iPad, του iPad mini, του Apple TV κλπ.

Κάπου εδώ όμως τελειώνει η καλή σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών. Ο νέος επεξεργαστής Apple A7 για το iPhone 5S ή ίσως και το iPhone 6, θα κατασκευαστεί από την TSMC. Οι νέες πληροφορίες έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που έχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Η γραμμή παραγωγής των επεξεργαστών Apple θα περάσει σε άλλα χέρια δηλαδή στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Λέγεται μάλιστα ότι το project έχει το κωδικό όνομα Azalea.

ΜΑΘΕ: Τα πρώτα δείγματα του νέου Apple A6X με τεχνολογία 28nm

Κακές γλώσσες αναφέρουν ότι η συνεργασία Apple και Samsung στην κατασκευή των επεξεργαστών Apple A4, A5, A6, A6X, ίσως και να βοήθησαν την Samsung να γνωρίζει τα εσωτερικά της Apple, περισσότερο από ό,τι κάθε άλλος ανταγωνιστής. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο οπότε η γνώμη καταγράφεται περισσότερο ως θεωρία συνωμοσίας παρά οτιδήποτε σοβαρό.

Μένει αν δούμε αν τελικά το iPhone 5S θα κυκλοφορήσει με τον Apple A7 chip ή θα πρέπει να περιμένουμε για το iPhone 6 και τον νέο επεξεργαστή σε τεχνολογία κατασκευής 20nm από την TSMC. Σε αναμονή για τα νέα τους επόμενους μήνες. Ήδη οι αναλυτές προβλέπουν iPhone 5S τον Ιούλιο 2013.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr