Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το κουμπί Start (Έναρξη) επιστρέφει στα Windows 8.1 ή μήπως όχι;

Το Start επιστρέφει στα Windows 8.1, ή μήπως όχι;

Μετά τις φήμες για την επιλογή boot to desktop που θα είναι διαθέσιμη στα Windows 8.1, σειρά έχει η ενδεχόμενη επιστροφή του κλασικού μενού Start, ένα αγαπημένο χαρακτηριστικό που φαίνεται ότι έχει λείψει σε πολλούς χρήστες του νέου λειτουργικού.

Η επιστροπη του Start button (Εναρξη)

Οι πληροφορίες αυτή τη φορά έρχονται από το TheVerge που σύμφωνα με ανώνυμες πηγές η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει και πάλι το Start στην κάτω αριστερή γωνία του desktop στην αναμενόμενη αναβάθμιση Windows 8.1. Το μενού Start έχει αφαιρεθεί στα Windows 8 και πλέον η οθόνη Έναρξης έχει αντικαταστήσει πλήρως το γερασμένο μενού.

Μάλιστα, φαίνεται ότι υπάρχει διαμάχη στο εσωτερικό της εταιρείας σχετικά με την επιστροφή του Start. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία πληροφορία ακόμη αφού και οι leaked εκδόσεις των Windows 8.1 δε δείχνουν κανένα σημάδι για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ωστόσο η επικρατέστερη φήμη είναι ότι το Start θα επιστρέψει πίσω μόνο ως εικονίδιο και όχι ολόκληρο το μενού. Γι’ αυτό υπάρχει η οθόνη Έναρξης που παρέχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Κουμπι Εναρξη vs Windows Tiles

Η Microsoft έχει δεχθεί αρκετές αρνητικές κριτικές για την αφαίρεση του Start στα Windows 8, γεγονός που έστρεψε αρκετούς χρήστες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση του. Επιπλέον, ήταν ένας από τους λόγους που αρκετοί δε γνώριζαν αρχικά πώς να επιστρέψουν στην οθόνη Έναρξης.

Όπως και με την επιλογή boot to desktop έτσι και με το εικονίδιο του Start στο desktop των Windows 8.1, η Microsoft ενδεχομένως να προσπαθήσει να κατευνάσει τις αρνητικές κριτικές που δέχθηκε τους προηγούμενους μήνες προσφέροντας και πάλι τα αγαπημένα χαρακτηριστικά των χρηστών για συναισθηματικούς σκοπούς ως επί το πλείστον.



from pestaola http://www.pestaola.gr