Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το iPad κυριαρχεί με μερίδιο 48% στα tablets, το Android δεύτερο

Το iPad κυριαρχεί με μερίδιο 48% στα tablets, το Android δεύτερο

Η Apple πούλησε 19.5 εκατομμύρια iPad το δεύτερο τρίμηνο του 2013 αλλά έχασε την πρώτη θέση στην κατηγορία των tablets. Πλέον το iPad 4 και το iPad mini έχουν το 48% της αγοράς με το Android να κυριαρχεί στο υπόλοιπο 43% περίπου σύμφωνα με την Strategy Analytics.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το iPad έχει μερίδιο αγοράς 48.2%, το Android 43.4% με τα Windows 8 και Windows RT να ακολουθούν με μερίδιο αγοράς 7.5%. Τα νούμερα αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2013 και συγκρίνονται με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Τότε η Apple κυριαρχούσε στην αγορά με το iPad να βρίσκεται στα χέρια του 63.1% των χρηστών ενώ το Android μόλις στο 34.2%. Τα Surface tablets δεν υπήρχαν τότε αλλά κατάφεραν να “κλέψουν” σημαντικό ποσοστό από τον ανταγωνισμό.

Τα νούμερα της Strategy Analytics αφορούν branded tablets, δηλαδή tablets που βγαίνουν επίσημα στην αγορά. Δεν μετράνε τα “Κινέζικα” και οι ¨μαϊμούδες” που μπορεί να βρει κάποιος online. Συνολικά εκτιμάται ότι η αγορά των tablets μεγάλωσε κατά 117% σε ένα μόλις χρόνο, γεγονός που εξηγεί γιατί οι πωλήσεις των PC έχουν πάρει την κατιούσα.

iPad, iPad mini, Microsoft Surface και Android στην μαχη των tablets

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPad 5 και το νέο iPad mini 2 με Retina Display τους επόμενους μήνες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα δύο νέα iPad θα τρέχουν το νέο iOS 7 που αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές Ιουνίου 2013. Αντίστοιχα η Microsoft ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά νέα mini tablets με Windows 8 και Windows RT. Φήμες αναφέρουν ότι το πρώτο από μια νέα σειρά tablets θα είναι το Acer Iconia W3 με οθόνη 8 ιντσών.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr