Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Samsung Galaxy S4 Teardown, γυμνό μπροστά στα μάτια σου

Samsung Galaxy S4 Teardown, γυμνό μπροστά στα μάτια σου

Τα καλά παιδιά του iFixit έκαναν πάλι το θαύμα τους. Το Samsung Galaxy S4 είναι “γυμνό” μπροστά στα μάτια όλων με τα ηλεκτρονικά, την μπαταρία και την οθόνη τοποθετημένα με τάξη πάνω στο “χειρουργικό τραπέζι”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε και διαβάζουμε για τα χαρακτηριστικά του Galaxy S4. Το συγκεκριμένο teardown αποκαλύπτει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα σημεία. Προσοχή, το Galaxy S4 της δοκιμής είναι το μοντέλο με τον επεξεργαστή Snapdragon 600, όχι το οχταπύρηνο GS4 που πουλάει η Samsung σε άλλες χώρες.

Galaxy S4: 70% Qualcomm chip και 100% Toshiba RAM

Έχοντας αυτή την λεπτομέρεια κατά νου, ας δούμε κάτι εκπληκτικό. Το Galaxy S4 είναι βασισμένο στην πλατφόρμα της Qualcomm. Είναι περισσότερο Snapdragon και Qualcomm παρά Samsung σε ό,τι αφορά τα chip και τα ηλεκτρονικά. Αναλυτικά:

Qualcomm MDM9215M 4G GSM/UMTS/LTE modem
Qualcomm PM8917 power management
Qualcomm Snapdragon 600 APQ8064T 1.9 GHz quad-core
Qualcomm WCD9310 audio codec
Qualcomm WTR1605L seven-band 4G LTE chip
Qualcomm PM8821 power management IC

Είναι εκπληκτικό ότι η Samsung έχτισε πάνω στην πλατφόρμα Snapdragon της Qualcomm και δημιούργησε ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο smartphones με Android. Χωρίς τα chip της Qualcomm το Galaxy S4 δεν θα μπορούσε να επικοινωνεί με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G LTE, δεν θα είχε ήχο, δεν θα είχε διαχείριση ενέργειας, δεν θα είχε επεξεργαστή!

Samsung Galaxy S4 Teardown, γυμνό μπροστά στα μάτια σου

Η Samsung αποδεικνυει οτι τα specs δεν παιζουν ρολο. Αρκει ο σωστος συνδυασμος τεχνολογιας (εστω και τριτων) και software για κατι μοναδικο

Το δεύτερο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Galaxy S4 που αποκαλύπτει το teardown είναι η χρήση του chip μνήμης. Η Samsung επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Toshiba THGBM5G7A4JBA4W 16GB eMMC αντί για κάποιο δικό της chip. Η επιλογή είναι σημαντική γιατί η Samsung είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός NAND μνήμη του πλανήτη. Ίσως ο λόγος που η Samsung επέλεξε την λύση της Toshiba αντί για δική της τεχνολογία έχει να κάνει με το design του Galaxy S4. Το chip της Toshiba ενσωματώνει την μνήμη NAND και τον controller στο ίδιο chip.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Samsung ενδέχεται να χρησιμοποιήσει SK Hynix chip μνήμης στο Galaxy S4 αντί για τα δικά της chip.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr