Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το Google αφαίρεσε 60.000 apps από το Play Store

Το Google αφαίρεσε 60.000 apps από το Play Store

Το Google βρίσκεται σε φάση περισυλλογής και αυτοελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφαιρέθηκαν περί τα 60.000 Android apps από το Play Store μόνο τον Φεβρουάριο. Λιγότερο spam, λιγότεροι κίνδυνοι, περισσότερες ποιοτικές επιλογές για τους χρήστες.

Είναι γνωστό ότι για να ανεβάσει κάποιος εφαρμογή στο Play Store το Google δεν κάνει ιδιαίτερους ελέγχους. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές κυκλοφορούν και εξαπλώνονται γρήγορα Android apps που προκαλούν ζημιά και υπέρογκες χρεώσεις εν αγνοία των χρηστών τους.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το Google φαίνεται ότι αφαίρεσε 60.000 apps από το Play Store σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η πλειοψηφία των εφαρμογών ανήκαν στην κατηγορία ringtones και mp3 αλλά υπάρχουν και apps που έχουν σβηστεί από το Play για λόγους που γνωρίζουν οι developers τους.

Με την νέα έκδοση του Google Play Store 4.0 να είναι σχεδόν έτοιμη, η κίνηση έχει νόημα. Το Google θέλει να εστιάσει στην ποιότητα, όχι την ποσότητα. Αν το Play Store ξεκαθαρίσει και ο έλεγχος γίνει πιο αυστηρός, οι χρήστες του Android θα έχουν πλέον ένα κεντρικό σημείο για downloads ποιοτικών Android apps. Ίσως με το Android 5.0 Like Key να δούμε και αλλαγές στον τρόπο που εγκρίνονται και ελέγχονται τα apps. Μακάρι το Play Store να γίνει πιο αυστηρό.



from pestaola http://www.pestaola.gr