Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Google Glass Jailbreak και Kernel κώδικας, κανείς δεν ξέρει γιατί

Google Glass Jailbreak και Kernel κώδικας, κανείς δεν ξέρει γιατί

Ήταν απλά θέμα χρόνο μέχρι το Google Glass να “πέσει θύμα” jailbreak από hackers. Οι developers με πρόσβαση στην έκδοση Glass XE έκαναν το αυτονόητο. “Έσπασαν” το λειτουργικό του Google Glass και απέκτησαν πρόσβαση εκεί που δεν έπρεπε.

Root, jailbreak και kernel κωδικας μαζι

Ο Jay Freeman κατάφερε το jailbreak και root access από γνωστό exploit του Android που έπιασε και στο Google Glass. Το Google Glass τρέχει Android 4.0.4 και έτσι όλα τα κενά ασφαλείας του λειτουργικού που υπήρχαν σε smartphones και tablets μέχρι αυτή την έκδοση, είναι διαθέσιμα προς εκμετάλλευση από τους hackers. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Freeman, γνωστός και ως Saurik, δεν ξέρει ακόμα τι μπορεί να κάνει με την δύναμη που έχει στα χέρια του.

ΔΕΣ: Τα χαρακτηριστικά και την τιμή του Google Glass

Λίγο μετά το jailbreak, το Google διέθεσε τον kernel του Glass στους developers. Ίσως με αυτό τον τρόπο έρθουν ιδέες για τρελά apps, νέα gestures και χρήσεις του Glass που ούτε το Google έχει σκεφτεί ακόμα. Αυτή άλλωστε είναι και η ιδέα του Google Glass XE edition. Ένα ακριβό παιχνίδι στα χέρια hackers που θα χρησιμοποιήσουν το hardware προς όφελος τους. Τώρα με την ευκολία του root access στο λειτουργικό του Glass και την ευλογία του Google στον kernel. Ιδέες κανείς;

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr