Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Gongkai Phone, το κινητό των 12 δολαρίων (9 ευρώ)

Gongkai Phone, το κινητό των 12 δολαρίων (9 ευρώ)

Το Gongkai Phone είναι ένα από τα θαύματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Μακρυά από τις δυνατότητες ενός smartphone, με μόνο τα απαραίτητα ηλεκτρονικά, κοστίζει 12 δολάρια μαζί με την συσκευασία και τον φορτιστή.

Είναι μικρό, είναι λεπτό, είναι άσχημο αλλά κοστίζει μόνο 9 ευρώ. Παρά την χαμηλή τιμή το Gongkai Phone υποστηρίζει GSM quad band δίκτυα ή αλλιώς σχεδόν όλες τις συχνότητες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στον κόσμο. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν είναι εντυπωσιακά αλλά φαίνονται wow όταν ακούσει την τιμή.

Επεξεργαστής: 260MHz
Οθόνη: AMOLED 2 χρωμάτων
Μνήμη: 8MB RAM
GSM: quad band
Λοιπά: Bluetooth, microSD, USB

Με τόσο χαμηλό κόστος και τέτοιες δυνατότητες, μια συσκευή όπως το Gongkai Phone μπορεί να αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας αυτών που ακόμα δεν θεωρούν το ηλεκτρικό ρεύμα δεδομένα αλλά και την δυνατότητα των δυτικών καταναλωτών να έχουν ένα ή και περισσότερα backup κινητά.

Οι επιδόσεις του Gongkai Phone είναι ανύπαρκτες. Δεν μπορεί να τρέξει apps, δεν έχει σύνδεση στο interner, η οθόνη του χρησιμοποιεί μόλις 2 χρώματα. Παρόλα αυτά εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε πολύ καλά. Είναι ένα απλό, απίστευτα φθηνό, κινητό τηλέφωνο.

Η τιμή των 12 δολαρίων ή 9 ευρώ είναι τιμή που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, χωρίς συμβόλαιο και με το Gongkai ξεκλείδωτο. Φανταστείτε πόσο μπορεί να μειωθεί το κόστος σε μια μεγάλη παραγγελία από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θέλει να χαρίζει κινητά για να δημιουργεί συνδέσεις.

[via]



from pestaola http://www.pestaola.gr