Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Samsung Galaxy S4, τεστ αντοχής με μαχαίρια στο Gorilla Glass 3

Samsung Galaxy S4, τεστ αντοχής με μαχαίρια στο Gorilla Glass 3

Λίγο πριν την επίσημη διάθεση του Samsung Galaxy S4, εμφανίζονται τα διάφορα τεστ αντοχής για το smartphone. Κλασσικά, το πρώτο σημείο που δοκιμάζεται είναι η οθόνη. Στην περίπτωση του Galaxy S4 η οθόνη προστατεύεται με τεχνολογία Gorilla Glass 3.

Η Corning έγινε γνωστή μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone. Η εταιρεία είχε κατασκευάσει το Gorilla Glass αλλά μέχρι τότε οι πρακτικές εφαρμογές του νέου είδους γυαλιού με την μεγάλη αντοχή ήταν μηδενικές. Έχουν περάσει σχεδόν 6 χρόνια από την παρουσίαση του iPhone το 2007 και σχεδόν όλα τα smartphones και tablets χρησιμοποιούν Gorilla Glass.

Λιγοτερες γρατζουνιες προστασια σε σπασμενη οθονη

Το Galaxy S4 χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά, Gorilla Glass 3. Το νέο γυαλί είναι πιο σκληρό, πιο λεπτό και πιο “έξυπνο”. Ο νέος τρόπος κατασκευή προσφέρει 40% λιγότερο εμφανείς γρατζουνιές, 50% μεγαλύτερη αντοχή σε περίπτωση ρωγμής και 3 φορές μεγαλύτερη αντοχή στις γρατζουνιές. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν έχει γδαρθεί η οθόνη του αγαπημένου σας Galaxy S4, θα δείτε τις μισές γρατζουνιές. Αν έχει σπάει, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το GS4 χωρίς πρόβλημα.

Το Gorilla Glass 3 ειναι πολυ δυνατο

Για αυτό και η δοκιμή με ένα σωρό μαχαίρα και διάφορα άλλα αιχμηρά αντικείμενα αφήνει την οθόνη του Galaxy S4 άθικτη. Μεγαλύτερη αντοχή, λιγότερες ρωγμές από πιθανή πτώση και φυσικά λιγότερες γρατζουνιές από κλειδιά και κέρματα στην τσέπη. Όχι πως πρέπει να έχετε το smartphone στην τσέπη μαζί με τα κλειδικά και άλλα μεταλλικά αντικείμενα αλλά στην περίπτωση που ξεχαστείτε, η οθόνη του Galaxy S4 θα είναι ΟΚ.

Για να πειστείτε πόσο ανθεκτικό και δυνατό είναι το Gorilla Glass 3 αρκεί να δείτε το βίντεο που έχει ετοιμάσει η Corning. Περισσότερο επιστήμη και επαναλαμβανόμενες δοκιμές παρά μαχαίρα και γρατζουνιές.

Στην Ελλάδα το Samsung Galaxy S4 θα είναι διαθέσιμο τέλος Απριλίου ή αρχές Μαϊου 2013. Στο δίκτυο της Cosmote για όσους θέλουν ταχύτητες 4G LTE στο download με τιμή που ξεκινάει από 740 ευρώ.



from pestaola http://www.pestaola.gr