Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

HTC One, γρήγορη ματιά από ένα κάτοχο iPhone 5

HTC One από την ματιά ενός κατόχου iPhone 5, γρήγορη ματιά

Το HTC One είναι ίσως το πληρέστερο smartphone της αγοράς με Android. Διαφορετικό industrial design, εξαιρετική οθόνη και προσπάθεια διαφοροποίησης σε κάθε σημείο του Android αλλά και στα ηλεκτρονικά και χαρακτηριστικά.

Χρησιμοποιώντας το iPhone 5 ως σημείο αναφοράς design και προσοχής στην λεπτομέρειας το HTC One βρίσκεται πολύ κοντά και πολύ μακρυά από τον ανταγωνισμό. Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε. Αυτό ακριβώς θα ακολουθήσει στην συνέχεια. Μια λίστα εντυπώσεων, όχι αναφορά σε βάθος στα τεχνικά χαρακτηριστικά του HTC One. Ούτε επιδόσεις.

HTC One design

Είναι εκπληκτικό πόσο πολύ άλλαξε αυτό που λέμε design language στο HTC One. Αλουμίνιο, αψεγάδιαστες γραμμές, απλότητα και ηρεμία κυριαρχούν στο νέο smartphone. Η οθόνη είναι τεράστια και ίσως κλέβει την παράσταση από το υπόλοιπο τηλέφωνο που είναι μεγάλο και βαρύ.

Βαρος και οθονη

Βαρύ σε σύγκριση με το iPhone 5 αλλά παράλληλα τόσο ελαφρύ. Πιάνοντας στα χέρια το HTC One η σύγκριση με το iPhone 5 είναι αυτόματη. Το HTC One φαίνεται πολύ πιο βαρύ. Τα νούμερα λένε την αλήθεια: Το HTC One ζυγίζει 143g και το iPhone 4S 140g ενώ το iPhone 5 μόλις 112g. Αρκετά βαρύτερο από το iPhone 5 αλλά με σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη στις 4.7 ίντσες.

Οθονη full HD 1080p και συνολικο μεγεθος

Το HTC One είναι ένα μεγάλο smartphone. Η οθόνη 4.7 δεν αφήνει περιθώρια για ελιγμούς. Παρά το τεράστιο για τα δικά μου γούστα μέγεθος της οθόνης, η ποιότητα απεικόνισης είναι εκπληκτική σε κλειστό χώρο και με full φωτεινότητα. Η full HD 1080p ανάλυση και οι 4.7 ίντσες συνεργατικά δημιουργούν το λεγόμενο wow effect.

Ηχος και παλι ηχος

Τα ηχεία του HTC One παράγουν τον πιο καθαρό και δυνατό ήχο που έχω ακούσει σε smartphone. Τελεία.

UltraPixel καμερα

Σε χαμηλό φως κάνει δουλειά για φωτογραφίες επιπέδου Facebook και Instagram. Σε συνθήκες με περισσότερο φωτισμός και λίγη προσπάθεια για καλές λήψεις… θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες μέρες.

ΔΕΣ: Πως λειτουργεί η νέα κάμερα UltraPixel

HTC One, hands on φωτογραφίες με BlinkFeed και UltraPixel κάμερα

Android και BlinkFeed

Το HTC One δεν είναι Android smartphone αλλά ένα smartphone που βασίζεται στο Android. Κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Με λίγα λόγια το HTC One αδικείται με το Android στην θέση του λειτουργικού. Δυστυχώς. Περισσότερα για αυτό στο αναλυτικό review και παρουσίαση.

Το BlinkFeed, η προσπάθεια της HTC να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό με την δημιουργία a la Flipboard ειδήσεις, μπορεί να γίνει καλύτερη. Χρειάζεται περισσότερο περιεχόμενο και χρειάζεται καλύτερο design. Η υλοποίηση που έχει το συγκεκριμένο HTC One review unit επιδέχεται βελτιώσεων στα σημεία.

ΜΑΘΕ: Πως λειτουργεί το BlinkFeed

HTC One με λιγα λογια

Εκπληκτικό design, μεγάλη και απίστευτα καλής ποιότητας οθόνη, εκπληκτικός ήχος που δεν πιστεύεις ότι βγαίνει από smartphone. Η UltraPixel κάμερα μένει να δοκιμαστεί επιπλέον. Το Android αδικεί το HTC One όπως και το BlinkFeed. Θα μπορούσαν και τα δύο να είναι πολύ καλύτερα και το HTC One να κοντράρει στα ίσια το iPhone 5.



from pestaola http://www.pestaola.gr