Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Facebook Home, η καλύτερη εμπειρία Facebook από 12 Απριλίου 2013

Facebook Home, καλύτερη εμπειρία Facebook από 12 Απριλίου 2013

Το Facebook Home αποκαλύφθηκε. Το νέο δωρεάν app για Android θα είναι διαθέσιμο στις 12 Απριλίου 2013 για επιλεγμένα Android smartphones και υπόσχεται να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία Facebook που είχατε ποτέ.

Ο Mark Zuckerberg ξεκαθάρισε ότι το Facebook δεν φτιάχνει δικό τους smartphone. Ούτε ότι πρόκειται να κάνει fork το Android ή να δημιουργήσει λειτουργικό Facebook OS. Αντίθετα, το Facebook Home είναι ένα Android app που αναλαμβάνει τον έλεγχο του smartphone χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το Android.

Προς το παρόν μόνο οι κάτοχοι HTC One. HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 2 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Facebook Home. Η υποστήριξη για Android tablets θα είναι διαθέσιμη μετά από αρκετούς μήνες.

Πως λειτουργει το Facebook Home με Cover Feed

Το Facebook Home “συνδέεται” με το Android και αναλαμβάνει να γίνει μέρος του λειτουργικού. Η φύση του Android είναι αυτή που επιτρέπει κάτι τέτοιο. Όπως η HTC έχει το Sense και η Samsung το TouchWiz έτσι και το Facebook κατασκεύασε το Home.

Το Cover Feed είναι η νέα αρχική οθόνη (lock screen) που γεμίζει Facebook και γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος. Αντί για κουτάκια με εικονίδια εφαρμογών, ο κάτοχος του HTC One θα βλέπει φωτογραφίες, θα μπορεί να κάνει Like, να σχολιάσει ή να στείλει μήνυμα απευθείας μέσα από το Cover Feed του αγαπημένου του smartphone. Αν είναι απαραίτητη η χρήση άλλων εφαρμογών, ο Facebook Home χρησιμοποιεί τον δικό του app launcher για να ανοίξει οποιαδήποτε εφαρμογή είναι εγκατεστημένη στο Android.

Φανταστείτε το Facebook Home με Cover Feed σαν ένα “ζωντανό” screensaver με περιεχόμενο από φίλους και γνωστούς.

Facebook Home, καλύτερη εμπειρία Facebook από 12 Απριλίου 2013

Facebook Chat Heads, ο νεος τροπος να στελνεις μηνυματα

Εκτός από σχόλια, φωτογραφίες και Likes το Facebook Home είναι φτιαγμένο για chat και μηνύματα. Το Facebook ονομάζει αυτή την λειτουργία Chat Heads γιατί σε κάθε νέο μήνυμα εμφανίζεται ένα μικρό στρογγυλό εικονίδιο με το πρόσωπο του φίλου ή γνωστού. Η απόρριψη ή συνέχιση της κουβέντας γίνεται με βάση αυτού του μικρού “προσώπου”.

Στο Android το Facebook messanger και άρα το Facebook Chat Heads μπορεί να λάβει και αν στείλει SMS αλλά και μηνύματα από το Facebook χρησιμοποιώντας την ίδια εφαρμογή. Ακριβώς όπως συμβαίνει με το iMessage στο iOS και το iPhone 5. Κανονικά μηνύματα SMS ή iMessage δωρεάν μηνύματα μέσα από το internet, είναι διαθέσιμα μέσα από την ίδια εφαρμογή.

Notifications για νέα μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις εμφανίζονται χρησιμοποιώντας τα ίδια γραφικά του Chat Heads.

Facebook Home: Δωρεαν διαθεσιμο στο Play Store

Υπομονή μέχρι τις 12 Απριλίου 2013 για να κατεβάσετε το Facebook Home από το Play Store. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται όπως με κάθε άλλο Android app. Το μόνο διαφορετικό είναι το εξής: το Android θα ζητήσει την επιβεβαίωση του χρήστη για να εγκαταστήσει το Facebook Home ως προεπιλογή και app launcher.

Facebook Home, καλύτερη εμπειρία Facebook από 12 Απριλίου 2013

Το Facebook έχει μεγάλα σχέδια για το Home. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές smartphone να χρησιμοποιήσουν την νέα πλατφόρμα. To πρώτο Facebook Home smartphone είναι το HTC First αλλά ήδη Samsung, Sony, ZTE, Huawei, Lenovo, Alcatel, Qualcomm έχουν ζητήσει να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Facebook Home.



from pestaola http://www.pestaola.gr